maanantai 26. syyskuuta 2011

Pienet mudit syövät mörköjä iltapalaksi!

Eilen myöhään olimme keskellä peltoja pikkutiellä pimeässä ilman valoja, mutta meillä oli huisin hauskaa juoksin, hypin ja pompin koirien kanssa, hirmuisen fiksua kuoppaisella hiekkatiellä, mutta mitä pienistä. Yhdessä kohtaa tuli sitten sellainen olo, että nyt tuolla pimeydessä on joku. Jarrutimme sitten vauhtia, hetken päästä Seci alkoi murisemaan ja pimeydestä ilmestyi iso mies, pelästyin ihan hirveästi, kuka oikeasti on sauvakävelemässä vähän vajaa klo 22. keskellä ei mitään? Tässä vaiheessa Soica päätti alkaa puolustamaan ja vapaana oleva Seci otti säikähdyksestäni luvan lähteä hiippailemaan henkilöä kohti hampaat irvessä muristen, onneksi sitten tajusin komentaa pikku pirun maahan ja selvittiin vain säikäydyksellä. Mutta eipä vastaan tulija olisi kyllä meille mitään uskaltanut tehdä, tai ainakaan ei olisi siitä yhtenä kappaleena selvinnyt. Seci että Soica puolustaa sen verran aktiivisesti.

Eilen treenasimme päivällä agilityä, välistä vetoja, sylkkäriä ja serpentiiniä jokaisen radanpätkän loppuun cik& cap kepit. Tekniikat toimivat hyvin. Käännöksissä vasemmalle kääntyminen on tiukka, oikealle pyöriminen on vieläkin hieman löysää. Loppuun vielä lyhythyppy käännöstekniikka treeniä, vaikka suunnitelmiini ei tämä kuulunutkaan, aloin nyt käyttää oikealle ja vasemmalle käännöstä tässä yhteydessä. Hypyn takana tiukkaan käännökseen vetää namikippo (lelu kuumentaa liikaa), joten Secin ei oikeasti vielä tarvitse kuunnella mitä sille sanon, tarkoituksena olisi kuitenkin että treenien edetessä Seci oppisi yhdistämään cik&cap treenin lyhyeen käännöshyppyyn.

Illalla vielä noutoa, johon Seci alkaa taas kyllästyä, liikaa ja liian usein tullut tehtyä samalla tapaa, joten tämä alkaa olla jo tylsää. Tehtiin sitten nopeita pitoja ja kapulan tarjoamista. Nyt pidetäänkin parin päivän tauko, jonka aikana pohdin hieman eritapoja tuohon ja yritän kehitellä miten tästä eteenpäin.

Tänään cik& cap treenit jatkuivat. Alkuun ratana, kolme objektia isoja kukkaruukkuja. Alkuun namien kanssa ilman vauhtia, nyt pieni teki kivan tiukasti kaikki pyörimiset. Loppuun vielä lelun kanssa, vauhti kasvoi sataseen, jolloin arvatenkin mutkat venyi, mutta yritys oli sentään kova. Tauon jälkeen taas lyhythyppy käännöstekniikkaa, tänään mukaan liitettiin vauhti. Ja pitkästä aikaa nähtiin kausalassa hyvin vauhdista kääntyvä mudi, toivoa on siis olemassa!

Ei kommentteja: