lauantai 3. syyskuuta 2011

Tokon piirimestaruuskilpailut Imatra

Tänä aamuna sitten aikaisin starttasimme kohti Imatraa, onneksi pääsimme hyppäämään Hannen ja Kamun matkaan, niin omalla autolla ei tarvinnut lähteä. Secistä herätys oli aivan liian aikainen ja prinsessa jaksoi taas kiukutella. No hienosti löysimme perille ja pääsimme jännittämään avon ja voittajaluokan suorituksia seuraillen.

Taktisena nappasin Secin B.O.T verkkoloimen mukaan ja se päällä neiti saikin tutustua kisapaikan ympäristöön, tuo takki rauhoittaa Seciä mukavasti, se päälle ei nouse kierrokset eikä yleensä myöskään mikään pahemmin pelota. Hieman kaikki jännitti kuitenkin, pitäisi useammin reissata vieraassa autossa ja ilman muita perheen koiria, niin pikkuinen tottuisi paremmin moiseen. Pikkuinen lenkki vapaana juostuna piristi mieltä, jonka jälkeen Seci pääsi autoon odottelemaan.

Makuissa Seci oli toisessa ryhmässä, hieman myöhässä hain sen ja tuli vähän kiirus. Alkuun menimme kentän vieressä olevan skeittirampin viereen kuuntelemaan melua ja naksuttelemaan makuun katsekontaktia. Sitten vikkelään lyhyt lenkki ja nopeammin kun odotinkaan eka makuuryhmä lopetti. No me olimme toisen ryhmän ensimmäisinä.


Luoksepäästävyys: 8
Hieman nojaili taaksepäin, mutta sitten antoi kuitenkin hyvin koskea.

Paikalla makuu: 10
Tätä on treenattu ja paljon. Viereinen kora lähti käveli metrin ja kävi istumaan. Läheltä lähti myös toinen koira joka vauhdilla juoksi ohjaajan luokse. Seci onneksi makasi kunnolla.

Juuri meidän aloittaessa yksilöt alkoi avoimen luokan palkintojen jaot, hieman Seci otti häiriötä taputtavista ja palkittuja kannustavista ihmisistä. Pitäisi näitäkin treenata, Seci kun jostain syystä vierastaa taputtavia ihmisiä. Kaipa tuollainen ihmeellinen mölyäminen on koirasta aika outoa, ja Secistä olisi ollut kiva katsoa mitä nuo nyt tuossa tekevät kun aloittaa tokoilu.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5
Minä olin hukassa samoin koira, vire oli vähän missä sattuu ja hihna meni huonosti, samoin tein vahingossa täyskäännökset väärin päin (yleensä teemme vasemmalle ja nyt oikealle) joka sai Secin vähän hämilleen.

Seuraaminen vapaana 8
Myös hieman hukassa, ekan täyskäännöksen muistin tehdä oikein päin, mutta toista en.

Hieman harmitti, seuraaminen on kuitenkin ollut Secillä vahva liike ja se on hienoja pisteitä aina hakenut, nyt vähän huonommat. No mutta siten koira heräsi ja ohjaaja heräsi.

Liikkeestä maahan meno: 9,5
Hienosti meni, hieman perus asentoon nousu voisi olla reippaampi, nyt Seci "rullaa" itsensä ylös.

Luoksetulo 8,5
Tapaansa hyppää etutassut hieman jalkaa vasten pudottautamalla samaan aikaan pepun sivulle.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Kaksi lisäaskelta ennen pysähtymistä, pakollinen tassujen tasaus, joka Secille tuli opetettua näyttelyitä varten.

Estehyppy 9
Koira on hienosti opetettu olemaan toisen puolen pysäytyksen mahdollisimman lähellä hyppyestettä ja niin oli myös nyt.

Kokonaisvaikutus 9
Alussa vähän kartta hukassa...


Kokonaispisteet:177,5 ykköstulos ja sija 3.
Kilpailuun osallistui 14 koiraa ja vain kolme sai ykkösen, tiukalla päällä oli tuomari tänään, eikä pisteitä kyllä turhasta herunut, joten ihan tyytyväisiä olemme.

Ja kaiken kruunasi vielä Piirimestaruus joukkue hopea!

Varmaankin lähdemme vasta keväällä kokeilemaan seuraavan kerran, hallikisat kun eivät oikein houkuttele Secin kanssa, eikä avoimeen luokkaan ole kiirus. On tuossa alossakin vielä täysiin pisteisiin vähän matkaa, luoksetulon sivulle tulo ainakin pitäsi saada jo ylempiäkin luokkia varten kuntoon, eli jotenkin saada tuo ilo pomppu lopusta pois ja voisihan sitä yrittää saada tuohon hyppyyn hieman välimatkaakin... Ja sitten vaan lisää häiriötreeniä ja opetella tuota virehallintaa tokossa, agilityssä tuo onnistuu hyvin, mutta tokossa en uskalla nostaa Seciä lelun kanssa ennen kehään menoa, kun neito tuppaa nostamaan herkästi kierroksia ja siitä ei seuraa muuta kun räjähdys. Tänään mentiin nameilla, joilla Seci ei tee ihan täysiä ja ne saa jotenkin Secin epävarmuutta lisääntymään, korkeassa vireessä taas ei ole epävarmuudelle tilaa, mutta ongelma on kun Seci vaan nostaa ja nostaa virettä kokeen edetessä, ja loppu puoliskolla intoa alkaa olla jo aika reippaasti liikaa, ja silloin se miellään tahtoisi jotain suuhunsa, useimmiten lahje tai hiha osuu suuhun ensimmäisenä.

Ei kommentteja: