tiistai 10. heinäkuuta 2012

Huitomista kotkassa

Tänään oli alueellinen valmennus Kotkassa.

Kotoa lähtiessä oli viileää ja näytti siltä että vettä voisi kohta tulla taivaalta ja reippaasti. Kotkassa olikin sitten kuuma ja ällöttävän hiostava ilma. 

Rata sopi hyvin Secille irtoaminenhan meille ei ole ongelma.

Päivän teema oli ohjaajalla ihme huitasut ja ohjaukset kesken jättäminen, outoja pyörähdyksiä nähtiin myös.

Tietenkin unohdin treenivihkon kotiin, joten kommentit jäivän kirjaamatta, tässä jotain mitä muistan.
- Huitomiset pois..
- Ohjaajan turhat rynnistelyt pois, RAUHA EI KIIRETTÄ, agility on olevinaan niin urheilua ja sitten ei saisi edes juosta, heti homma parani kun ohjaaja vähän väsyi ja laiskistui (ohjaus ei saa laiskistua) ehkä me aletaan tehdä kunnon juoksulenkit ennen kisoja.
-Joka paikkaan ei kannata juosta vaan keskittyä ohjaamaan, Secihän kääntyy paremmin kun sitä käännetään kauempaa kun että yritetään ehtiä kääntämään ja jätetään ohjaustoisijaiseksi. Käännös ongelmat johtuu pitkälti ohjauksesta
-Rytmitykset! Nyt koira jo vastasi niihin ( meidän kotitreenit on selvästi tehonneet), ja niitä vaan käyttämään enemmän.
-Mihin napa ja liike vie.

-Koira osaa tehdä ja tykkää tehdä itsenäisesti joten sen kannattaa myös antaa itsenäisesti. Esteet ovat tehtäviä ja ohjaaja vaan kertoo mikä tehtävä tehdään seuraavaksi.
- Jos koira pitää ottaa haltuun ja kunnolla käteen kiinni on se pelastamista ja jotain on jo mennyt pieleen. Vauhtia ei oteta pois.
-Myös mutkaputkilla putkijarrutukset
 -1-3 tehdään  3askeleella ei yli 10 ja vähän vasta kättä vielä mukaan niin hienosti taas levisi
-Mustavalkoisuutta vaan ohjaustekniikoihin/kääntämisiin lisää, tietty juttu tarkoittaa tietenlaista käännöstä

Mutta ei me ainakaan niin surkeita oltu kun viimeksi. Eka kierroksella mentiin 2 putkeen, toisella päästiin 16 asti  kun lähdin vain juoksemaan ja Seci ei mennytkään puomille vaan rynni ohi putkeen 4 putkeen. Sitten hiottiin alkua ja otushan tekeekin ihan nättejä pyörityksiä, vältellen usein pyöritystä kun ne toimii meillä huonosti eikä se tunnu luonnolliselta(ehkä juuri siksi ettei niitä tehdä?)jospa me nyt otetaan nuo työn alle. Toisella kertaa pohdittiin 18 putkea sinne kun piti saada putkijarrutus ja 19 keppejä, jouduin sitten muuttamaan suunnitelmaa ja putken ja keppien välistä juosten homma onnistui paremmin. Lopuksi saatiin juosta vielä kerran koko rata läpi ja me mössittiin 11 putkelle taas vaan turha huitaisu ja Seci hyppäsi 14 hypyn, jatkettiin siitä sitten ja tehtiin puhtaasti loppuun, kyllä otti päähän tuollainen turha huitaisu, mutta jospa tästä jotain opittiin.


Subré teki elämänsä ensimmäisen peltojäljen. Pentu nappasi jäljen taas jo ennen kun se alkoikaan ja jäljesti n.30 metsästä pellolle, josta jälki alkoi. Pellolla jälki katosi Subrélta pariinkin kertaan, vaikka pituudella jälkeä ei oltu pilattu. Palauttavana jälkenä toinen jälki oli metsässä ja sen Sub handlasi hienosti. Pitääkin näköjään etsiä meiltä päin sopivia peltoja ja tehdä enemmän sekaisin peltoa ja metsää.

Subré pääsi myös tekemään vähän agilityä, kierreltiin ja kaarreltiin, eipä mitään sen erikoisempaa. Hienosti pentu jaksoi juosta kuumassakin ja repiä antaumuksella lelua.

Kotimatkalla pysähdyttin mereen uimaan. Tytöt riehuivat vedessä ja Subré kävi uimassakin hienosti kepin perässä. Nyt uimatyylikin oli paljon parempi kuin tähän asti, vahvat vedot kaikilla tassuilla. Seci pääasiassa nautiskeli vedestä, kävi kyllä pienen lenkin uimassa, mutta jätti kepin haut pennulle.

Ei kommentteja: