torstai 19. heinäkuuta 2012

Pentu on kohta iso tyttö

Subré aloitti tänään juoksut tai ainakin luulin niin, neiti makoili sohvalla ja pian huomasin tyynyllä olevan verta. Paperilla pyyhkäisy paljasti, että juoksut alkoivat, joten neiti sai pöksyt jalkaan, mutta tämän jälkeen vuoto sitten loppuikin. Katsotaan nyt koska nuo kunnolla alkavat, toivottavasti hormoonitoiminta kunnolla käynnistyy ja juoksut alkaa nopeasti, meidän ruotsin reissuun kun ei ole enään kun tasan 3 viikkoa.

Subré pääsi eilen tuuraamaan pentujen aluevalmennusryhmään. Muut pennut olivat puolet vanhempia, mutta silti Sub näytti mistä pienet mudit on tehty.  Aiheina oli  valssi, jaakotus, pakkovalssi. Alkuun tehtiin kahdella hypyllä valssia joka meni sen verran hyvin, että päästiin heti tekemään myös jaakotusta.Sitten me päästiinkin tekemään jo radalla niitä muiden jäädessä vasta treenailemaan yksittäisenä. Radan pätkillä oli alkuun pakkovalssi ja sitten valssailua ja jaakotusta, viimeisellä radalla teimme myös keskellä rataa vauhdissa pakkovalssijaakotuksen, jonka pentu handlasi hienosti vaikka tehtiinkin ensimmäistä kertaa. Suurimmat ongelmat oli paikkalla olon kanssa, johon treeniaikaa sitten kului... Lopussa Subré oli jo ihan väsynyt, ja sivuirtoamistreenissä ei ollut enään kunnolla ajatus mukana.

Kommentteja:
-Sub on ikäisekseen taitava ja työskentelee innokkaasti
- Kääntyy hienosti
- Puomilla pysähtyy hyvin ja täpäkästi, joten nyt pitää vaikeuttaa lisäämällä ohijuoksuihin  ohjauskuvioita, sivuetäisyyttä, leijeröintiä esteiden takaa jne.
-Juoksen liikaa, aivan kuten Secillä mielummin lähettää hieman kauempaa ja kääntää sieltä, turhaa juosta hypylle asti kääntämään., myöhemmin en enään ehdi joten jo nyt lyhyillä pätkillä pitää alkaa tekemään näin.
-  Subré reakoi herkästi ohjaukseen, joten tarkuus ja oikea aikaisuun on tärkeää. Neitiä ei tarvitse kääntää niin vahvasti kuten Seciä, pehmeämpi kääntäminen riittää ja toimii paremmin.

Olisi pitänyt kirjoittaa heti ylös, tänään en enään kaikkea muista...


Uitettu prinsessa
Tänään oli Kausalan treenit. Alkuun tein tyttöjen kanssa eiliset harjoitukset läpi, Subré yritti parhaansa mukaan karkailla lähdöstä ja no palauttelin sitten sitä oikein urakalla. Seci teki matalilla rimoilla ja työskenteli innokkaasti. Viime tiistain treeneissä joista en olekkaan kirjoittanut mitään  neiti aloitti taas kunnon kiukuttelin kun komensin sitä. Secillä on taas valeraskaus menossa ja se on oikein herkällä tuulella. Kunnon treeneissä tänään valssirata, Secin kanssa oli pahoja ajoitus ongelmia, että ottikin koville kun meni monesti ajoitus ihan pipariksi, täydestä vauhdista valssin ajoitus ei ole helppoa... Sama juttu takaaleikkauksilla, alkuun taas lensi, mutta sitten sain rytmitykset onnistumaan ja kääntämiset parempaan ajoitukseen, jolloin lähti paremmin sujumaan. Subré teki samaa, sen kanssa oli vielä pahempia ongelmia ajoituksen suhteen, muuten rata meni hyvin, pentu irtoaa jo oikein hienosti.

Treenien jälkeen Subré pääsi tekemään esineruutua. Pentu arvasi heti mitä tehdään kun laitoin sen puuhun kiinni. Vein lelun ja heitin sen puskaan ja koira irti. Subré löysi lelun hienosti ja rynnisti kädessäni olevaan leluun kiinni. Seuraavan viennin tekikin isäni, ensimmäistä kertaa joku toinen vei esineen. Ja nyt esineruutu vaihtui esinejäljestykseksi, Sub nappasi jäljen ja jäljesti lelun luokse, jäljestyksenä hieno suoritus kulmat ja kaikki (harhautuksena viejä käveli ympäriinsä ennen kuin pudotti lelun), mutta.... Toisella kertaa viejä käveli lenkin ja heitti puun takana (koira ei nähnyt) lelun puskaan. Taas Subré nappasi jäljen ja jäljesti sen läpi, oli ihan häh kun lelua ei löytänyt, sisukkaasti kuitenkin apuja kyselemättä lähti etsimään sitten uudelleen jäljestämättä ja löysi kun löysikin lelun. Kyllä oli ylpeä ja itseluottamusta pursuava pentu sen jälkeen ja tähän olikin hyvä lopettaa.


Subré ja frisbee

Eilen kävi traaginen tapahtuma illalla. Heittelin Subrélle vuoronperään palloa ja frisbeetä. Huono heittäjä kun olen niin lätkäisin frisbeen vahingossa kuusiaitaan/metsään/johonkin josta en minä enkä koirat sitä enään löytäneet. 

Ei kommentteja: