perjantai 6. heinäkuuta 2012

Namien imurointia metsästä

Subré pääsi tänään ensimmäistä kertaa jäljestämään. Ensimmäinen jälki oli 12 askelta ja pentu oli aivan täpinöissään hommasta. Jäljen vanhetessa tehtiin kartioista rakennettua pujottelurataa seuraten. Subrén seuraaminen parantuu koko ajan huimaa vauhtia eikä se näytä enään imutukselta vaan ihan kunnon seuraamiselta. Sitten temppuja jalkojen välistä pujottelua, 8 ja jalkojen välissä kävelyä peruuttaen.

Seci aloitti seuraamisradalla, neiti oli oikein täpäkkänä tänään. Vahvistin juoksuseuraamisen lähtöjä heittämällä palkkaa. Luoksetulon stoppeja laitoin merkin mihin tahdoin koiran pysäyttää ja joka kerta annoin käskyn myöhässä, näitä pitää selvästi treenata enemmän. Stopit oli kauniit ja täpäkät. Sitten noutoa, heitin kapulan ja palkkasin odottamisesta, lähetin ja Seci meni tekemään merkin... Annoin uuden käskyn ja jolloin Seci juoksi merkiltä kapulalle. Toisella kertaa lähetin paremmasta kohdasta, jolloin merkit eivät olleet lähellä juoksumatkaa. Loppuun vielä ruutua, ensin voittajan malliin suorilla lähetyksillä, Seci meni herkästi sivusta sisään, lyhyillä matkoilla sain ongelmaa korjattua. Pari kertaa vielä EVL ruutua merkin kautta, merkki on Secistä hurjan kiva ja se jaksaa hyvin odottaa ruutuun käskyä. Merkiltä ruutuun mennään ihan suoraan eikä edes yritetä sivusta.

Loppuun Subré pääsi tekemään vielä toisen jäljen tällä kertaa 20 askelta. Nyt pentu tiesi mitä pitää tehdä ja lähti etsimään jäljen alkua jo ennen kun ehdin mitään sanoa. Nuuskuti nuuskuti ja hienosti löytyi, vauhti kasvoi ensimmäisestä jäljestä paljon, mutta silti nameja ei metsään imurilta jäänyt. Kaikki aina sanoo että jäljestäminen väsyttää koiraa varsinkin pentua, mutta näin ei käynyt meillä ja riehunta jatkuu samaan tapaan kuin ennen jälkeä.

Ei kommentteja: