perjantai 27. heinäkuuta 2012

Neiti taskuvaras

Subrén tärppipäivät lähestyy ja pikku neiti alkaa olla jo erittäin kyllästynyt juoksuisen nartun elämään. Eilen treenailtiin kotona pieni pätkä agilityä. Aiheena oli serpentiini kolmella hypyllä, tätä tehtiin nyt ensimmäisen kerran ja pieniä hahmotus vaikeuksia pennulla tuntui olevan, kun on niiiiiiin kiire ja rimattomuus (eikä ollut edes speedbumpseja) varmaankin häiritsi hahmotusta mistä pitää tulla. Vaikeutta aiheutti Subrén hieno oivallus siitä, että lelu on taskussa ja sen voi sieltä ryövätä.

Subrén keppiprojekti polkaistiin myös kunnolla käyntiin. Tähän astihan Sub on silloin tällöin juossut kujasta läpi, mutta nyt sitten aloitettiin kunnolla treenaamaan. Koulutusmenetelmä on sotku paristakin, aika lähelle sitä miten Seci on koulutettu, mutta siihen lisätty ripaus Pedron koulutuksesta saamiani ajatuksia, noin lyhyesti 2by2, kujaa ja hulluutta.

 Ikätavoitteita:
 8kk n. 20cm oleva kuja 6keppiä, kaikki kulmat, into rynnätä täysiä
10kk hieman auki oleva kuja 12 keppiä, pujottelutyylin vahvistus
12kk 12 keppiä , vahvistetaan yksittäisenä esteenä keppejä, käydään eripaikoissa ja eri kepeillä treenaamassa
15kk Kepit osaksi rataa, möllikisoihin
18kk Kisavalmis

Kaksi päivää on treenattu kahdella kepillä, alkuun naksulla namien kanssa ja nyt pihaleikeissä frisbeetä ja palloa heitellen. Subré alkaa jo hyvin hahmottaa mitä haluan sen tekevät ja hakee jo melkein kaikista kulmista oikein. Ja pallofrisbee hulluna neiti juoksisi vaikka koko päivän, Sub on nyt keksinyt että menee muka ovelle pyytämään ulos ja kun sen laskee ulos rynnistys heti kepeille josko vaikka jaksaisin sen kanssa leikkiä.

Seci pääsi eilen Kausalan treeneihin Subrén jäädessä huutamaan surkeana kotiin. Rytmitystä, kontakteja, käännöksiä sekä avo ja pimeänkulman keppejä. Hypyillä Seci oli oudon hidas, mutta kääntyi sitäkin paremmin. Kontaktit ovat kivan täpäkät, eikä keppien haussa ollut mitään ongelmaa. Jäähdyttelyjen jälkeen hieman tokoa. Seuraaminen oli hyvää, käännökset täyskäännöstä lukuunottamatta hyvin ennakoituja. Noudot olivat oikein hienoja, palautuksessa oli mukana jopa pari laukka askeltakin. Luoksetulon stoppi oli oikein täpäkkä. Kaukoissa 6/8 hyvä tyylistä nousua, kahdessa peppu nousi maasta.

Seci on ollut viime päivät taas hieman laiska ja makoilisi vain sohvalla, ehdin jo innostua että valeraskaus olisi mennyt ohi, mutta taas se iski päälle...

Ei kommentteja: