sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tylsä sadepäivä

Karita oli vastanut samaan Alisan haasteeseen ja haastanut porukkaa vastaamaan kysymyksiin,kun tässä ei nyt ole muutakaan tekemistä niin ajattelin vastailla ajanvietteenä.

1. Mikä on tarina koirasi nimen / koiriesi nimien takana?
Secin alkuperää en tarkoin muista, nimen piti kuitenkin olla saman kaltainen kun 4kk pennulle käytetty nimi Eji, tähän piti saada S eteen ja C johonkin ( soicasta) , joten siitä se sitten muotoitui. 


Monet ihmettelevät usein Subrén nimeä ja sen alkuperää, onhan se kai hieman outo tai ainakaan saman nimistä ei varmaankaan tule ihan heti vastaan. Yleensä kuittaan kysymyksen vaan sillä että sanon että se nyt vaan tuli mieleen. Subré nimi on saanut alkunsa tylsillä ranskan tunneilla, sanastosta noin 4 vuotta sitten hyppäsi esille sana superbe=loistava, se sitten jäi mieleen pyörimään hyvänä nimenä. Aikaa kului ja superbe alkoi tuntumaan hieman liian pitkältä nimeltä ja se lähti muotoutumaan siitä lyhyempään suuntaan. Niin tuli Subre, ja kun olen tottunut tavaamaan kaikille koirieni nimiä kirjain kirjaimelta piti tähänkin saada vähän jotain erikoista niinpä e tuli vielä heittomerkki. Suberhyperhöppänästä meinasi tulla Snabb (= nopea, nimi oli enne ja vauhdista neidillä ei kyllä ole pulaa) , kun totuin kasvattajan käyttämään nimeen. Pennun hakumatkalla kuitenkin testailimme kumpaan nimeen pieni reakoi ja Subré voitti tämän kisan. Snabb:kin oli minun oma keksintöni kennelnimeksi, joka toteutui ja niin meille tuli Mog ur´s Mr Snabb "Subré"


Subrén vesileikit
2. Kerro kolme asiaa, miksi juuri sinun koirasi on maailman paras koira juuri sinulle.
Vastaan nyt molemmista tytöistäni, ne on kaksi maailman parasta koiraa. Niissä on paljon samaa mutta myös niin paljon erillaisia ominaisuuksia, enkä pysty vastaamaan kumpi on se ykkönen.

Seci on tulisielu, joissain määrin perfektionisti ja prinsessa. Koira jossa yhdistyy vauhti,itsenäisyys, intohimo ja räjähdysherkkyys, en usko että ikinä minkään koiran kanssa agility voi olla noin hienoa kun Secin kanssa, veitsen terällä tanssimista. Tulta ja tappuraa.


Subré on hullu ruotsalainen,otus joka paahtaa täysiä menemään aivot narikassa. Pennulla on suuri taistelutahto ja saalisvietti,palikat pääkopassa oikeassa järjestyksessä, mikä pitää paketin kasassa. 
Koira joka rakastaa kaikkea, palaa halusta treenata ja nauttii elämästä täysillä. 

3. Mikä motivoi harrastamaan koiran kanssa?
Koirien ilo, se kuinka näkee kuinka ne nauttii ja on innoissaan tekemässä. Tietenkin oma kilpailunhalukin motivoi treenaamaan.  

4. Millainen koirasi on kotioloissa?
Seci makaa sohvalla tai sohvatuolissa, useimmiten päätyynyllä ja peitosta tehdyssä pesässä. Prinsessa joko nukkuu tai katsoo tv:tä. Todella helppo koira silloin kun sille tarjoaa tarpeeksi usein tekemistä. 


Perus C

Subré nukkuu myös sohvalla, tappaa Pedroa tai lelujaan,heittelee itselleen palloa, silppuaa pahvia tai hömppäilee muuten vaan. Helppo otus, mitä enemmän sen kanssa tekee sitä rauhallisempi se on.  
5. Millainen reissueläin koirasi on?
 Helppoja molemmat. Secistä voi väsyneenä tulla aika äksy prinsessa, varsinki vieraiden koirien lähettyvillä se ei nuku kunnolla. Subré nukkuu missä vaan ja milloin vaan, häkkiin vaan ja kohta sieltä kuuluu tasainen tuhina.
6. Jos sinun on valittava serkkusi häät tai harrastamasi lajin SM-kisat, kumpiin menet?
Sm menee ohi, vaikka tänä vuonna toisin kävikin. 
7. Miksi juuri se rotu, jota koirasi edustaa? 
Seci tuli puolivahingossa lyhyellä harkinta ajalla, enkä ole kyllä katunut. Mudiin joko rakastuu tai vihastuu ja minulle kävi tuo ensimmäinen. Mudi on iso koira pienessä koossa, sopivasti paimenta, palveluskoiraa ja päälle vielä terrieriä, muistutaa välillä apinaa, välillä kissaa  ja myös monta muuta eläinlajia  voi mudistaan löytää. Rakastan tyttöjeni tulisuutta ja tempperamenttia, intoa millä ne työskentelee  ja tietysti korvakarvoja.

8. Oletko harkinnut jonkun muun rotuista koiraa?
Bordercollie pentu oli suunnitelmissa ja pentuekin valittu, mutta satuman kauppana pentuetta ei tullutkaan, ehkä onni muuten ei olisi nyt Subréa. Kyllä vielä joskus... 

Leikitään!
9. Mikä on suhtautumisesi koiranäyttelyihin?
Ihan ok huvi silloin tällöin, suomen näyttelyt on aika tylsiä, vaikka voittaminen kivaa onkin. Ulkomaan näyttelyt ovat kivoja ja erillaisuus tuo oman jännityksen mukaan ja reissaaminenhan on kivaa. 
10. Haluaisitko ruveta joskus kasvattamaan koiria? Mitä rotua, millaisella nimellä?
 Toivottvasti parin vuoden päästä syntyy lauma mustia gigguroita, toiveet Subrén jalostuskäytön suhteen ovat korkealle, olen rakastunut sen luonteeseen eikä tuossa ulkomuodossakaan pitäisi liiemmin olla valittamista. Mutta aika näyttää... Kennelnimi on keksittynä, kunhan vain kurssin kävisi ja uhraisi rahaa sen anomiseen. 

11. Mitä haluat saavuttaa koiriesi kanssa?
 Paljon, ehkä liikaa, mutta aina saa olla toiveita. 
Me ollaan kesälomalla

2 kommenttia:

Karita kirjoitti...

Miulle on aina tullu Subré-nimestä mieleen submarine, sukellusvene :D

tällainen tärkeä kommentti, niinku!

zazo kirjoitti...

Aa nyt selvisi miksi Subrésta on kiva laittaa kuono veteen ja puhaltaa kuplia :D