sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Aamutokot

Yök tyhmän kesäaikaan siirtymisen takia piti tänään nousta jo tuntia aikaisemmin kun yleensä. Olin lupautunut vetämään tokotreenit, joten eipä auttanut muu kun nousta. Omat koira pääsivät tekemään mukana, joten Seci aloitti häiriötreenillä. Ensin paikalla makuu yksitellen maahan ja yksitellen ylös, Seci viimeisenä. Sitten jääviä kohdaten,niin että joka toinen koira meni maahan ja joka toinen seisoi. Hyvin Seci kuunteli oman käskyn ja teki kaikki puhtaasti. Luoksetulot myös häiriönä, ensin koirat riviin, jättö ja yksitellen kutsuminen. Ensimmäisellä Seci lähti ja tuli metrin ennen kun bongasi, että ei se ollutkaan oma käsky, muuten pysyi hyvin. Kaukoista ensimmäinen vaihto hajosi, sen jälkeen pari onnistunutta ja palkka.  Loppuun vielä seuraamista, keskusteltiin käännösten opettamisesta ja korjaamisesta kun ne leviävät, Seci sitten sai näyttää pari kikkaa ja tehdä T harjoitusta pari kertaa.

Sitten Subré ensin seuraamista senkin kanssa. Ensimmäistä kertaa mukaan vasemmalle ja oikealle käännökset. Pentu pysyy hyvin mukana, ja käyttää käännöksissa myös takapäätään ihmeen hyvin. Tämän jälkeen sivulletulo treeniä, taas Subré tuli hienosti sivulle, mutta kun vaaditaan katsekontaktia peppu kiepsahtaa eteen, lopussa pieni jo alkoi bongata, että kontaktia voi pitää sivullakin. Subré lopetti luoksetuloon.

Soica pääsi väliin hömppäilemään vetskutokoa ja ihan lopuksi Seci tuli tekemään luoksetulon stoppeja. Ensimmäinen oli aivan kauhea, stoppi valui varmaan viisi metriä ja sitten vielä Seci meni maahan. Seuraava meni paljon paremmin ja nyt heitin palkan, viimeiseksi taas takapalkalla, jolloin stoppi oli nopea ja hyvä.

Kävellen kotiin, mikä oli taas aika fiasko. Subré olisi vain roikkunut Secissä, sen hihnassa, omassa hihnassaan tai rynniskellyt ympäriinsä. Onneksi pikku neitikin alkoi loppua kohti rauhoittua ja käveli suht nätisti.

Nyt Seci nautiskelee keittiönlattialla tassut kohti kattoa kun aurinko paistaa ikkunasta sisälle. Ja Subrésta se on kauhean jännää/outoa, yleensä kun Seci makaa vain sohvalla tai muulla pehmeällä. Mutta kakara ei ymmärräkkään prinsessan sielun maailmaa...

Ei kommentteja: