perjantai 30. maaliskuuta 2012

Treenin iloa

Torstaina alkoi koeviikko, joten tänään kun tulin kymmenen jälkeen kotiin pakkasin mudit autoon ja suunnaksi Valkeala. Luksusta koko halli omassa käytössä ja sai ihan rauhassa juosta, juosta ja juosta.

Lämppälenkin jälkeen tytöt saivat puolen tunnin radan rakennuksen ajan riehua hallissa. Yksin treenaaminen on kivaa, mutta siinä vaiheessa kun alkaa rakentamaan koko hallin mittaista rataa alkaa tietyssä vaiheessa hymy hyytyä. Seci sitten päätti leikin lomassa opettaa Subrélle uuden esteen, itse ajattelin jättää koko puomin menon kesälle/syksylle, mutta prinsessa päätti toisin. Olin hallin toisessa päässä kun likat pysähtyivät jo kootun puomin eteen, jotain ne siinä kuiskuttelivat toisilleen ja ennen kun tajusinkaan iso meni edellä ja pieni perässä. Onneksi Seci ei sentään opettanut painelemaan täysiä heti alkuun vaan käveli rauhassa. No ennen kun ehdin paikalle oli Subré jo alastuloliuskalla. Ja tämän jälkeen pentu sitten kiipeilinkin puomilla koko ajan, onneksi piti rauhallista tahtia, tuo sen tasapaino ei oikein vielä riittäisi kunnolla juoksemiseen. Mutta ehkä Secin suunnitelmista välittämättä Subré saa vielä kunnon puomitreeniä odottaa pitkään.Secin kanssa pitää kyllä pitää hieman taktiikkapalaveria, ettei menisi nämä koulutus suunnitelmat pahasti ristiin...

Radan rakensin pitkillä esteväleillä ja se oli hallin päästä päähän, sai juosta ihan tosissaan ja sitten kuitenkin koiralle pieniä rytmin vaihdoksia. Rata näytti tältä, esteitä vähän, mutta juostavaa paljon. Ja niin vierähti tunti, taas unohduin vain juoksemaan Secin kanssa. Otus on vaan niin mahtava, paahtaa täysiä menemään ja reakoi hienosti ohjaukseen, kuitenkin koko ajan mennään veitsen terällä, todella kiehtovaa ja koukuttavaa. En varmaan koskaan pysty pukea sanoinksi, kuinka upeaa Secin kanssa meno on, mutta aina sitä tulen hehkuttamaan. Kokeilin erillaisia juttuja ja saatiin upeita nollia aikaiseksi. Tuli taas sellainen vitsi me ollaan oikeasti hyviä olo.



 Ja tämän tunnin Subré pääasiassa huusi kissanhäkissä/kopassa. Hieman väsy vauva, mutta kyllä silti innostui mukaan kun lelua heilutin nenän edessä. Ensi tehtiin 1-2 niin että lelu odotti 2 takana, sama peilikuvana toiseen suuntaan. Tämän jälkeen 1-3 niin että 2 eteenvalssi. Lelua en voinut valmiiksi laittaa, koska Subré ei ole vielä oppinut, että palkalle mennään luvan kanssa. Ensimmäinen valssi meni erittäin huonosti, pentu ei vaan bongannut eikä ohjaaja taas ollut ajatellut kuinka outo juttu tuollainen liikehdintä on. Sitten heittämällä lelu apu, palkkaus suunta sai koiran toimimaan halutulla tavalla ja pian pieni tekikin jo kun vanhatekijä. Sama peilikuvana. Sitten palkka valmiiksi 4 pari toistoa ja lopuksi vielä 1-5, nämä menivät videollekin. Tiettyyn putken suuhun ohjaamista pitää harjoitella, nyt Subré vain ampuu ensimmäiseen putken päähän mikä osuu silmään kun käsky tulee, hyvä alku tämäkin, mutta vielä on paaaljon työtä jäljellä

Lopuksi Seci pääsi tekemään vielä hetkeksi. Tämän jälkeen tytöt saivat riehua hallissa. Kotimatkalle lähdettiin kolme tuntia tulosta myöhemmin... Loppuun vielä videota Subrén menosta, Secinkin treenien piti mennä videolle, mutta youtube ei niitä suostunut lataamaan. Ehkä seuraavista treeneistä tulisi sitten Secistäkin jotain.








Ei kommentteja: