lauantai 24. maaliskuuta 2012

Missä mennään

Kuinka paljon pennun on osattava minkäkin ikäisenä? Mikä on liikaa ja mikä liian vähän? Ja mihin pitäisi panostaa milloinkin? Tänään oli sen verran huono ilma, että tuli istuskeltua koneella ja mikäs olisi parempaa ajan vietettä kun suunnitella koirien koulutusjuttuja. Pääasiallinen panostus oli pennun koulutuksessa, joten youtubea selailemaan. Kaikenlaista löytyi, myös erittäin hyviä pätkiä niin suomalaisten kun ulkomaalaistenkin tekemänä. Erot olivat kyllä melkoisia, osa teki nuorten koirien kanssa pelkästään kropanhallinta juttuja, temppuja ja tokoa, jolloin agilityt aloitettiin vasta hieman vanhemman pennun kanssa. Toiset taas aloittivat tekemään vähän sekaisin kaikkea ja löytyi sitten jopa niitä jotka tekivät kunnon agilityä pikku pennun kanssa, ja mikä "parasta" nämä helmet olivat juurikin suomalaisia,. Itse en koe tarpeelliseksi että n. 4kk pennun tarvitsisi osata hirmuinen määrä ohjauskuvioita sekä tiukat käännökset ja toteuttaa ne myös yli 10 esteen radalla. Toivottavasti tälläinen ei tule yhtään enempää yleistymään.

Subré aloitti eilen pimeän putkikulman treenit sisällä. Suora putki ja sivusta lähetyksiä, sitten vaan pallo lentämään. Hurjan kiva leikki pennusta ja vauhtia riitti. No sitten putkijarrutuksia patukkalekin yhteydessä, revitin patukkaan, lähetysputkeen, aluksi patukka haki pennun ja pian pentu oppi jarrutuskäskyn ja toimi hienosti. Lopuksi vielä sekaisin suoraanmenoja ja jarrutusta, ainakin vielä pentu tuntui bongaavan ajatuksen.

Tänään pentu pääsi tekemään koordinaatio ja kropanhallintaharjoituksia. Hienosti pentu osasi, mitä nyt vahti meinaa kasvaa liikaakin Subré meinaan keksi tarjota loppuihin aina 2on2off ja tietysti ne on palkattava. Pentu treenaakin nyt hihnassa, liika vauhti aiheuttaa muuten hieman liikaa vaaratekijöitä, eikä harjoitus kovassa vauhdissa toimi kuten pitäisi. Iltapäivällä yhdistettiin takaakierrot putkeen. Pennun kanssa saa juosta jo tosissaan jos tahtoo ehtiä ja roskakorit lensivät nurin kun Subré kiersi ne sen verran vauhdilla ja tiiviisti. Poispäinkäännös yhdistettiin myös roskakoriin sen jälkeen pentu sai syöksyä putkeen. Tokoa mahtui myös iltaan. Ensin sivulle tuloja ja kontaktia, Subré tulee vauhdilla sivulle, mutta ei malttaisi olla pitkään sivulla vaan kiepsahtaa herkästi eteen, josta on helpompi pitää kontaktia. Sitten imuttamalla seuruuta, hienosti pieni menee metrin pätkiä ja kun pysähdytään peppu putoaa perusasentoon luonnostaan. Vielä istumisia ja maahanmenoja.

Secin kanssa on nyt tokoiltu. Kuuntelutreeniä jäävissä seuraamisesta parin metrin välein eri jäävät, maahanmeno on selvästi vahvin, mutta korvat kyllä toimivat. Seuraaminen on tällä hetkellä todella kivassa kunnossa innokasta, mutta siltikään  ei keuli. Luoksetulon stoppin vahvistusta sisällä hitaalla vauhdilla.  Kaukot sitten hajosivat. Koirat tekivät rivissä ja Soica pomppi eteenpäin, eikös Secikin sitten hajoittanut ne istumaan nousut. Keppi takajalkojen taakse ja tekemään, nyt sitten neiti tarjosi seisomisia väliin, mutta tekniikka pysyi kasassa. Agilityssä Secin kanssa lähdin kertaamaan poispäinkäännöstä jossa olemme viime aikoina mokailleet, vahvistin nyt alkuun pääasiassa vain käteentuloa ongelma kun on oikeastaan siinä, että Seci ennakoi käännöksen erittäin helposti, jolloin homma menee pieleen.

Ei kommentteja: