perjantai 2. maaliskuuta 2012

Neiti 9 viikkoa

Subré täytti eilen 9 viikkoa, jonka kunniaksi joutui olla pari tuntia yksi kotona. Hienosti pieni jäi leikkimään kongilla, eikä edes huomannut kun lähdimme ja takasin tullessa pieni nukkui aitauksessaan.

Yritän nyt ottaa joka viikko rakenne kuvan, jotta myöhemmin voin  katsella miten neiti on kasvanut. Kuvat ovat hieman mitä ovat, ei ole helppoa ottaa yksin kuvia pennusta, vaikka kamerassa onkin ajastin. Kuten kuvista näkee Subré on lähes tulkoon pelkkää jalkaa, ne ovatkin hujahtaneet pituutta viikon sisään reilusti. Kulmaukset ovat säilyneet kuitenkin vahvoina, ne ovat vielä hieman vahvemmat miltä kuvissa näyttää. Tassut alkavat olla aika sopusuhtaisen kokoiset muuhun kokoon nähden. Mittailut olivat eilen vähän mitä olivat ja suunnilleen kooksi tuli 29cm. Samalla tavoin mittasin myös Secin ja se meni 44-45cm, eli taitaa mun mittaukset jonkin verran heittää.

Tänään treenasimme ensimmäistä kertaa koskatuslätkää. Hurjan nopeasti Subré naksun kanssa oivalsi ajatuksen ja täppäili hienosti lätkää etutassuilla. Ajattelin ensin opettaa sekä kosketusalustan, että nenäkosketuksen lätkään ja vasta sitten päättää kummalla opetan kontaktit. Subréhan on tehnyt jo vähän 2on2off ja osaa rynnätä etutassut maahan kevyt häkin päältä, vaikka näin sujuukin hyvin lopulliset kontaktit opetan ja vahvistan lätkän kanssa, jolloin saan itseni hommasta helpommin irti ja joskus kisaavan koiran kanssa on helpompi palata alkuun vahvistamaan kontakteja.Ja ettei kokonaan olisi agility painoitteista teimme iltapäivällä seisomista, istumista ja maahanmenoa. Istuminen sujuu aika hyvin, seisomisessa Subré ei malttaisi olla paikoillaan ja maahanmeno on vähän hakusessa.

Secin kanssa naksuttelin kaukojen vaihtoja, alunperin päätin etten naksua tähän sotke, mutta sotkimpa kuitenkin. Taas tuli se yksi huono istumaan nousu, mutta naksun kanssa Seci tuntui löytävän/tajuavan oikeasti sen minkälaista tyyliä haen. Seci on vieläkin vähän toipilaana, joten sairasloma jatkuu. Tylsää kun ei voi treenata oikein mitään, koska kaikki kiihdyttää, ja kennelyskässä kiihtyminen ei ole hyväksi. No jospa ensi viikolla päästäisiin edes tokoilemaan kunnolla, agiin pääsyä Seci saa odottaa vielä pari viikkoa. Onneksi muut koirat eivät ole yskineet, jospa selvisimme vain 1/5 yskijällä.

Eilen lähti Secin ilmoittautuminen Lahti KV:hen. Turkki on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa, paksu ja tuuhea. Toivotaan että se säilyy näyttelyyn asti hyvänä. Samalla kun Subré harjoittelee pöydällä seisomista, pääsee myös Seci pöydälle. Vaikka Seci onkin kunnon kehälammas ja rakastaa pöydällä oloa, ei harjoitus ole pahaksi. Pöydällä olen vaatinut Seciä itse tasaamaan tassujaan ja aika hyvin alkaa jo sujua.

Ei kommentteja: