torstai 29. maaliskuuta 2012

Kakkutreenit

Tilasin jo viime viikolla Karitalta AVA kakun ja niin vaan kävi, että Ricky nappasi viimeisen sertin ja tiistaina oli treeneissä kakkua tarjolla. Onnea!

Kaksi kakku palaa ja juoksemaan, ihmeen hyvin jaksoi. Ennen radalla pääsyä molemmat tytöt kävivät hallissa, mutta eipä niitä viitsinyt kauaa siinä pitää kun alkoivat huutaa kilpaa. Pentu takaisin autoon ja Secin kanssa treenaamaan. Allan koulutti tälläkin kertaa, ratapiirros alla. Minulla on nyt jokin outo ongelma noissa ratapiirrustuksien teossa kun en saa mittasuhteita yhtään osumaan yhteen.


Menimme minikorkeuksilla, tavoitteena pitää käännökset silti kasassa. Seci herkästi lejattaa hypyt vielä pidemmäksi matalilla rimoilla. Ensimmäisessä välistä vedossa Seci juurikin teki taas metriloikan, eikä tasan sen jälkeen käänny, joten alusta. Nyt kunnolla vauhtia pois ja siisteillä kaarroksilla. Pientä pään vaivaa tuotta 14-15 sain pyöräytettyä kyllä niiden välistä, mutta toista kautta en vain antanut tarpeeksi tilaa ja meni aina takaakierroksi. Myöhästyimme hieman joten rataantutustuminen jäi tekemättä, tässä kohtaa siitä olisi ollut hyötä.  Kokonaisuuten ihan onnistuneet treenit. Keinu on taas hieman huono, Seci saisi tulla n.10cm pidemmälle ja odottaa sekunnin kymmenyksen kaemmin, nyt mennään hieman hyppykeinun rajoilla kun Seci lähtee samalla hetkellä kun keinu osuu maahan.
Subré pienikin sai nyt ensimmäisen ratapiirroksensa. Pennun vuoro oli taas Secin treenien jälkeen. Ensin teimme 1-5, putkella takaaleikkaus. Isäni piti Subréa kiinni, ja pentu lähtee kun tykin suusta. 4 koira joutuu hieman korjaamaan linjaa. Teimme harjoituksen myös peilikuvana. Toisena harjoituksena oli 10-16, nyt vein putkeen leikkaamatta.Pentu kääntyy todella kivasti ja nyt alkoi hakea jo seuraavaa estettäkin, tähän asti käännöksen jälkeen homma on meinannut mennä sähläykseksi ( =pentu kiinni lahkeessa), nyt Subré heti katsoi vaan liikkeen suunnan ja rynnisti putkeen. Vähitellen pieni on alkanut pohitimaan olisikohan tämä sittenkin yhteistyötä, eikä vaan lelun perässä ryntäämistä. Kun saadaan yhteen tuo täysiä ryntäys ja ohjattavuus lopputuloksesta tulee vielä hyvä. Palkan odotti Subréa aina maalissa, leluun vaan hurjana kiinni. Hypyt tehtiin ilman rimoja, pitäisi kohta alkaa laittamaan maahan pahvisia rimoja (menee kasaan jos koira astuu päälle) .

Molemmat mudit ovat kyllä niin taitavia <3

Ei kommentteja: