lauantai 17. maaliskuuta 2012

Muistoja

Atzo olisi tänään täyttänyt 12v. Vielä vuosi sitten pappa koira herkutteli maksalaatikkokakulla nakkikynttilöiden kera ja nyt voimme viedä vain kynttilän haudalle ja muistella ihania menneitä aikoja Atzon kanssa.

Atzo voitti kssk:n veteraanikisan vuonna 2010 ja tässä pari päivää sitten ilmoitusta tehdessä luin läpi kasan Atzon arvosteluja. Tässä pätkiä Atzon urasta.

Ensimmäinen näyttely, Seinäjoen lappalaiskoirien erikoisnäyttely 2000
7-kk, varsin hyvin kehittynyt pentu, voimakas tyyppinen, hyvä pää samoin turkki ja häntä. Hyvin kulmautuneet raajat, musta vaaleanruskein merkein, hyvä liike, iloinen luonne.
Poti Sakari   Pentuluokka 1, KP, ROP-pentu, Pentu BIS-2


Ensimmäisen sertin Atzo sai 6.4.2002 Iitistä aamulenkin yhteydessä. Näyttely oli meidän naapurissa, joten Atzo käveli kotoa kehään, haki palkinnot ja jatkoi lenkkiä kotiin. 

Mittasuhteiltaan hyvä, tuhdissa kunnossa, kaunis pää ja korvat, hyvä rakenne, upea turkki, esiintyy, liikkuu ja esitetään hyvin.
  Esko Nummijärvi AVO 1, SA, PU 3, SERT

Toinen sert tuli Punkaharjulta 11.8.2002 Näyttely oli kuumana päivänä ampumaradalla hiekkakuopassa, jossa helle tuntui vieläkin kuumemmalta. Tuomarin pöydän alla oli ainoa varjopaikka, joten Atzo rynnisti suoraan sinne. Ymmärtäväinen tuomari vaan naureskeli ja arvosteli herran nauttiessa varjosta pöydän alla.

Musta vaalennuksin, keskikokoa hieman kookkaampi, vahva rakenne silti sopusuhtainen. kokonaiskuvaltaan erinomainen. Oikeanmuotoinen pää. Hyvä runko ja raajarakenne, häntä ja turkki. Liikkuu hyvin, luonne miellyttävä.
Antti Aarnio AVO1, SA, PU 1,SERT, ROP, BIS2

Atzo valioitui Heinolassa 25.8.2002
Musta vaaleanruskein merkein ja valkoisin merkein. Keskikokoinen, sopivan voimakas, sopivat mittasuhteet. Erinomainen tyyppi. Hieman kevyt pää. Tiivis moitteeton rakenne, komea häntä, hyvä turkki.
Risto Tuomainen AVO1, SA, PU 2, SERT, FIN MVA, VARA-CACIB ( PU1 C.I.B -> vahvistuu cacibiksi)

Ensimmäisen kunnon CACIBin Atzo sain Rovaniemi KV:sta 19.6.2004
Erinomaiset liikkeet omaava uros. Oikeanmuotoinen pää, joka selvästi ilmentää sukupuolta, hyvät korvat. Vahva voimakas runko, joka hyväryhtinen. Voimakkaat oikea-asentoiset raajat. Runsas selvä turkki, hyvä häntä. Väri karhunmusta vaalein merkein.
Raimo M Viljamaa VAL1, VAK1, PU1, VSP, CACIB


Veteraanikehät Atzo aloitti koti näyttelystä Iitissä ollen VET-ROP. Seuraava näyttely oli kuitenkin sen uran kohokohta, Rokua lappalaiskoirien erikoisnäyttely 19.7.2008
Rullaavat liikkeet omaava veteraani, jolla tiivis järeysasteeltaan sopiva runko, mallikas selvä urosleiman omaava pää, hyvät korvat. Erinomaiset raajat.
Raimo M Viljamaa VET-1, PU1, ROP-VET, ROP, BIS1, BIS-VET1

Vielä 2010 syksyllä Atzo hurmasi tuomareita upealla kunnollaan.
Lähes 11 vuotias upeasti liikkuva ja iloisesti esiintyvä veteraani, toki jo hieman kuivunut pää, mutta rotupiirteet hienot. Hyvät kulmaukset rungossa & hyvä rakenne, hienot raajakulmaukset, tiiviit käpälät. Näyttävä häntä, hyvä turkki. Liikkuu jumalattoman hienosti!
Pekka Teini VEK 1, PU1, ROP, ROP-VET


Atzo 2010 kesällä
Veteraani vuosina Atzo ehti kerätä 17 näyttelystä 10 VET-ROP ja 3 VET-VSP:tä sekä useita BIS-VET sijoituksia. Veteraanina Atzo oli myös 3 kertaa ROP ja 2 kertaa VSP, sijoittuen myös 2 kertaa RYP kilpailuissa. Eipä olisi kukaan uskonut, että hetkeä myöhemmin Atzo siirtyy vihreämmille niityille.
  

Pk-haku oli aina lähinnä Atzon sydäntä, herra rakasti juosta metsässä ja tästä hyvästä sai vielä makkaraa kun haukkui.Kävimme aina Kouvolan saksanpaimenkoirien kanssa treenaamassa, eikä jäänyt kertaan tai kahteen kun joku pahaa arvaamaton uusi maalimies tuli metsästi korvia pidellen, Atzolla oli hieman kuuluva ääni. Ahnetta koiraa oli erittäin helppo motivoida ja jaksan vieläkin muistaa kuinka upeaa Atzon seuraaminen oli; täysin kiinni jalassa ja hieno katsekontakti. Vieläkin harmittaa kun ei tullut koskaan otettua siitä videota muistoksi.

Nyt Atzon tassun jäjissä jatkaa sen monet jälkeläiset ja jälkeläisten jälkeläiset, joita on tässä kevään aikana tulossa lisää. Mutta niistä sitten myöhemmin lisää tietoa.

Ei kommentteja: