keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tytöt treenaa

Eilen pääsimme pitkästä aikaa hallille, ja jopa sen verran aikaisin että ehdin treenata omat koirat läpi ennen omaa vetovuoroa. Seci aloitti päällejuoksuilla ja pimeällä putkella, homma meni taas vähän sähläykseksi kun intoa oli enemmän kuin järkeä. Tämän perusteella päällejuoksu on taas samassa kunnossa kun ennen meidän päällejuoksun tehotreeniä. Putket neiti hakee tapansa mukaan hyvin.  No Subré kiljui täysiä seinässä, hyvästit haaveelle hiljaisesti odottava koira, pentu meinaan keuhkosi myös muiden koirien perään.

Subré juoksi suoraa putkea, hienosti pieni osasi jo hakea suuaukon ja rynnätä läpi lelulle. Sitten aloin heittää lelua, ja lopuksi palkkasin välillä lelu kädessä, jolloin pentu kylläkin puri useimmiten käteen, eikä leluun. Treenejä hieman häiritsi pressun takana toisella puolella treenanneet, joiden yleisin käsky oli karjua EI! EI! EI!, kyllä pikku pentu siinä vähän alkaa ihmetellä. Seci opetti Subréa juoksemaan mutkaputkesta leikkien ohella. Radan rakennuksen pentu pyöri mukana ja rataantutustumisen aikana harjoiteltiin hieman sivulle tuloa ja lopuksi leikkiä. Haukkuvat koirat selvästi vähän jännitti alkuun, mutta loppu illasta pikku neiti oli oma rohkea itsensä. Ihmiset käytiin iloisesti tervehtimässä.

Ryhmien välissä Seci pääsi juoksemaan treeniä. Hieman on homma tauon jälkeen hakusessa ohjaajalla, ja koira on tapansa mukaan ei ollut vapaaehtoinen kääntymään. Radan olin suunnitellut tälläiseksi, mutta toteutus oli hieman erillainen, tuo 11 hyppy esim. oli reilusti lähempänä 9.

Alku meni 9 asti hyvin, mutta sitten neiti pieni loikkasi heti maahan tultuaan 9, lelun kanssa muistuttelua ja jotenkin päin lähti onnistumaan, mutta nämä treenit menivät hieman yhteistyötä hakiessa. Seci olisi tahtonut leijattaa kovaa menemään ja sen tyhmä ohjaaja vaan jarrutti vauhtia.

Sitten Subré, jota Karita ystävälläisesti piteli kiinni, pahasta äänestä huolimatta. Subré pääsi samalla myös tutustumaan borderterrieri Maxiin. Pikku neiti aloitti Secin kanssa juoksemaan putkea, kätevää kun neidit palkkasivat toisensa vetämällä samaa lelua. Sitten samaa hyppy (ilman rimaa) -mutkaputki- hyppy (ilman rimaa) pätkää. Lopuksi Subré pääsi yksin juoksemaan samoja juttuja, hienosti pieni osasi, vaikka yksittäistä siivekkeestä läpi juoksua on tehty vain kerran kotona. Ihmeen hyvin pentu korjasi jo linjoitaan hypyille, eikä juossut ohi kuten olisi voinut tehdä.
Ei kommentteja: