lauantai 27. elokuuta 2011

Hylly putki sen kun jatkuu....

Tänään käytiin sitten hakemassa kolme hylkyä omista kisoista, todella mukavaa sanoisin, kymmenes hylky putkeen tuli sitten täyteen, no positiivista tästä on suunta ylöspäin, alaspäinkään ei ole korkea pudotus ennen kun pohja tulee vastaan.

Eka rata Saviojan agility. Pääsimme kolme ekaa estettä hienosti, kepeiltä mentiin hypylle, joka oli suorasta linjasta nähden sivussa, suoraan mennessä putken suu otti mielellään koirat vastaan, hommaa helpotti vielä se, että tuo hyppy tehtiin takaakiertona. No pakkovalssaamaan vaan, oletin putken vetävän Seciä tekemään hieman kaarta, mutta ei lähti suoraan tulemaan, mutta ei vaan kääntynyt/sitä ei käännetty kunnolla, joten vetäisi sitten minun ja hypyn välistä hienosti ampaisten kakkosputkeen. Pätkä eteenpäin ja koira puomille josta maaliin. Seci muisti minun jättäneen sen vinkunarun penkille ja olikin rynnistämässä sinne, ehdin kuitenkin kutsua sen takaisin.

Toinen rata alkoi taas hyvin, Seci teki hienon keinun, joka näytti hyvältä vielä videolta katsottunakin. Koira juoksee päähän asti ja keinun laskiessa heippaa etutassut yli. No yksi rima alas, jostain syystä tuomari ei siitä sitten mitään nostanut, en sitten tiedä pudottiko tuuli sen vai mikä oli syynä. Oletin kuitenkin 5 olevan alla, ja annoin Secin vaan puoli juoksukontaktina tulla A:n, parempi vaihtoehto olisi ollut tehdä kunnon stoppi ohijuoksulla. Seuraavaksi oli sitten vino hyppy, josta Seci pyyhälsi oli, hakien kauempana olevaan hyppyä ja loikkasi sitten huudosta hypyn takaisin. Puomille sitten kunnon stoppi, vähän ylös meinaa otus jäädä. Videolta katsottuna hirveää räpellystä, ja "pieni koira syndrooma" on näköjään alkanut kyyristelyistä päätellen iskeä, tästä on parannuttava nopeasti, samoin tuo oma liikkuminen, auts....

Viimeinen rata oli Allan Mattsonin hyppäri, vaikka hän onkin kouluttajamme, ei hirmuisesti innostanut. Rata ei ollut vauhti kaarta lukuun ottamatta mitenkään kiva. Alkuun kaksi hyppyä suoraan, josta todella tiukassa linjassa tehty vienti takaakierrolle. Takaakierrolla rima tuli alas, Seci vaan teki liian tiukasti, huusi ja ohjaaja töpeksi edessä. Tästä sitten otti nokkiinsa ja kävi radan keskellä pohtimassa pitäisikös lähteä autolle jossa odotti palkka, vaiko mennä kepeille, no lopulta ohjaaja voitti ja jatkettiin. Ohjasin tarkoituksella Secin väärän pään putkeen, ei kiinnostanut nähdä surkeaa aikaa, ja lisäksi sain tästä hyvästä etumatkaa puolen radan mittaiseen vauhti kaarteeseen, loppu menikin sitten pahasti metsään.

Jäähdyttelyillä kävimme kunnolla jäähdytellemässä pulahdus reissulla, vähän matkaa kävelyä, pari kepin hakua ja kävely takaisin. Satuimme meinaan löytämään kivan koirien uittamiseen sopivan paikan, jossa kallion kuoppaan on kertynyt vettä ja kivalla hiekka pohjalla, kelpaa tässä hieman isommassa lätäkössä mudin polskia, varsinkin tällä helteellä. Pari kuvaakin tuli napsastua." Heitä jo se keppi!"

Ei kommentteja: