lauantai 6. elokuuta 2011

Naksuttelu ilman naksua on vaikeaa...

Kuten otsikosta voipi päätellä naksu on vieläkin hukassa, joku lukijoistahan voisi tässä kohtaa päättää sponsoroida meille uuden naksun tai vaikka parikin.

No alkuun pari kapulan pitoa. Ensin tassun anto, sitten istumasta maahan meno ja takaisin vaihto istumaan. Hieman oli maahan meno ja nousu epävarmaa, ja mudin ilme oli taas vaihteeksi sellainen että pitäisiköhän tässä nyt hieman pureskella ja pyöritellä kapulaa. Kevyt hipaisu alaleukaan sai Secin lopettamaan moiset puuhat ja harjoitus onnistui hyvin. Kolmannessa pidossa tein kapulan suusta pois vetoja ja heilutteluja, ja hyvin pysyi. Nämä vedot tuntuvat olevan Secille jopa pienempi paha kun nuo, että se joutuu tekemään jotain kapula suussa. Kapulan suuhun ottoon pitäisi kyllä nyt saada lisää intoa, tällä hetkellä Seci ottaa sen suuhunsa kun sen laittaa aivan kuonon eteen.

Sitten seuraavaksi jatkoimme kosketusalustaa, nyt oikeastaan aijon opettaa Secin juoksemaan lätkän yli täysiä koskien samalla lätkään. Tuolla sitten ajattelin vahvistaa A:n juoksareita, jotka ovat jo valmiiksi kaarien jäljiltä aika hyvät. No nyt pienessä tilassa odottelin, että Seci koskee ja kehu heti ja nami lentää. Nopeasti Seci tajusi ja rupesi tarjoamaan kaikkea, mutta ilman naksua on todella vaikea merkata mitä tarkelleen tahtoo. No keksin sitten ottaa koirapillin, Seciä kun ei ole ehdollistettu koirapillin luoksetuloa, toisin kun kolmelle vanhimmalle lapinkoiralle, niin sen naksuna käyttö onnistui hyvin. Jo parin toiston jälkeen alkoi Secistä huomata, että nyt se keksi todella mitä pitää tehdä tassu lätkälle ja vauhdilla eteenpäin. Pikku tauko väliin ja vaihto pienempään lätkään, nyt kun oli aluksi käytössä n. 30x30 kertaa oleva puulätkä, joka vaihtui 15x 30m puulätkäksi. Hyvin Seci rupesi heti tarjomaan kosketusta.

Ei kommentteja: