sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kotkan kisat

Eilen olimme sitten agi-kotkien kisoissa. Taas aamulla aikainen herätys, mudi oli kylläkin paljon paremmalla tuulella hyvin nukutun yön jälkeen.

Aloitimme agilityradalla, rata oli meille helppo, todella moni hyllytti putki puomi erotteluissa, mutta itse luotin koiraani tämän suhteen ja Seci haki pelkästä käskystä oikein. Olin hurjan tyytyväinen kakaraan ja itseeni kun en ruvennut häiriköimään haltuun otoilla tai muilla, kerrankin oli luotto kohdallaan, olen tuon ainakin tuossa asiassa saanut suht. hyvin koulutettua. Kontaktit olivat kivat, luotin juosta ohi ja vapauttaa katsomatta siihen, korva kuulolla saa nopeimmat stopit. No sitten mokasimme, enään pari estettä maaliin, huono haltuun otto ja koira täyskäännöksen sijaan ottaa 90 asteen käännöksen ja ampaisee kauemmalle hypylle. Hieman otti koville, nolla voitto olisi ollut niin lähellä....

Kaksi seuraavaa rataa voidaankin kuitata nopeasti teemalla, kaikki haltuun otto käskyt tarkoittavat "mene" käskyä josta saa irrota täysiä johonkin( tällä kertaa arvaamattomaan) suuntaan. Toinen rata vielä suunnilleen meni, siinä oli enemmän omia mokia, otimme sitten kontaktit seisoskeluina. Energiaa oli selvästi liikaa, eikä koiran keskittyminen riittänyt enään viikonlopun 5- ja 6 starttiin. Nyt Seci ei kuunnellut A putki erotteluja vaan ampui aina A:lle, joka on yleensäkkin ollut sille se vahvempi, sen puoleen tuo A- putki erottelun onnistumisprosentti on Secillä vain 50%, vaatisi hurjasti nyt toistoja, jotta se yltäisi putki puomin tasoon. Hyppäri olisikin sitten tarina erikeen, pääsimme kolme ensimmäistä estettä kivasti ja jarrutan Seciä takaakiertoon, jolloin se vaan lähtee ja ampaisee kaukana olevalle hypylle, juu irtoaa kivasti. Koko rata oli Secille hauskan pitoa koko rahan edestä, enkä nyt viitsinyt ottaa sitä kesken poiskaan, kurinpito lautakunta kokoontuu ensi treeneissä...

No viikonlopun hyvät asiat:
-Kilpailun omaiset kontaktit (noita hylkykontakteja ei lasketa, koska seisottelut olivat aikas. huonot)
-Ok keinut, kevyilläkin keinulle Seci juoksi päähän asti, etutassut eivät vielä tule yli, mutta en sitä siltä vielä vierailla keinuilla odotakkaan.
-Putki puomi erottelut!!!
-Lähdöt, pysyi rauhallisesti ja lähti täysiä käskystä.

Huonot:
-Haltuun otot, Seci ei lähtenyt kunnolla millään radoilla mukaan haltuun ottoihin, nuo kaksi viimeistä lähtöä olivatkin sitten ääripää esimerkki.
-Lähti huonosti ohjaukseen mukaan
- Pujottelu oli kankeaa (pitää kyljet hieroa, joskos siellä olisi jumin poikaista)


Ei kommentteja: