maanantai 30. heinäkuuta 2012

Suffeli puffeli 7kk

Subré täytti eilen 7kk, kokoa löytyy n. 42cm. Subrén juoksut alkavat selvästi olla ohi, kun poikien kiinnostus on lopahtanut.

Nyt tuntuu olevan aivan liian kuuma tehdä oikeastaan mitään järkevää, joten me olemme suunnanneet niin tänään kuin eilenkin rantaan uimaan. Juoksutauon jälkeen Subré oli menettänyt itseluottamustaan uinnin suhteen, eikä uskaltanut kunnolla lähteä kovin syvälle uimaan. Leluja kyllä haettiin uiden, mutta minun ja Secin kanssa neiti ei uskaltanut lähteä syvälle uimaan. Tänään lähti sitten pelastusliivit mukaan, jotka auttoivat tukemalla takapäätä ja heti uimatyyli parani ja pieni polski innoissaan syvissäkin vesissä.

Seci nautiskelee rantakoiran elämästä. Kun käy pulahtamassa jaksaa taas hyvin juosta pari kertaa rantaa ympäri. Eilen kävin neidin kanssa pitkän keskustelun lähdetäänkö nyt kotiin vai ei. Rannalla olimme olleet jo reilun kaksi tuntia mutta se ei prinsessalle olisi riittänyt...


lauantai 28. heinäkuuta 2012

Laatuaikaa

Tänään vietin laatuaikaa Secin kanssa kahden rannalla, ihanan rauhallista ilman hösläävää pentua. Me uitiin, odotettiin aurinkoa ja muuten vaan nautiskeltiin päivästä. Alkuun rannalla oli kaksi vanhusta, joiden kommenttia jännitin kun tulin koiran kanssa paikalle, mutta he vain olivat, että onpas tottelevainen koira.


kesä Seci






Subré kävi eilen tekemässä jälkeä. Ensin kävin tekemässä jäljen ja yritin tehdä esineruutua vanhentumisajan. Pentu sitten karkasi jäljelle esineruudusta, kävin vihaisena jahtaamassa pois. Koira sitten autoon pohtimaan hetkeksi ja yhden esineen jälkeen valjaat päälle ja luvallisesti jäljelle. Mittaa oli tällä kertaa n. 40m,  hieman mutkittelua, muttei selviä kulmia ja namittomia pätkin matkasta noin puolet. Tarkkaa ja hyvää työtä.

Kepit edistyvät, nyt mennään jo neljää keppiä kujana jossa kuitenkin joutuu tekemään pujotteluliikettä. Kuva tai video tietysti kertoisi enemmän, mutta katsotaan nyt koska ehdin sellaista ottamaan. Subré jaksaisi juosta vaikka koko päivän frisbeen ja pallon perässä ja keppien treenaaminen on sen mielestä tästä syystä aivan super kivaa.


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Neiti taskuvaras

Subrén tärppipäivät lähestyy ja pikku neiti alkaa olla jo erittäin kyllästynyt juoksuisen nartun elämään. Eilen treenailtiin kotona pieni pätkä agilityä. Aiheena oli serpentiini kolmella hypyllä, tätä tehtiin nyt ensimmäisen kerran ja pieniä hahmotus vaikeuksia pennulla tuntui olevan, kun on niiiiiiin kiire ja rimattomuus (eikä ollut edes speedbumpseja) varmaankin häiritsi hahmotusta mistä pitää tulla. Vaikeutta aiheutti Subrén hieno oivallus siitä, että lelu on taskussa ja sen voi sieltä ryövätä.

Subrén keppiprojekti polkaistiin myös kunnolla käyntiin. Tähän astihan Sub on silloin tällöin juossut kujasta läpi, mutta nyt sitten aloitettiin kunnolla treenaamaan. Koulutusmenetelmä on sotku paristakin, aika lähelle sitä miten Seci on koulutettu, mutta siihen lisätty ripaus Pedron koulutuksesta saamiani ajatuksia, noin lyhyesti 2by2, kujaa ja hulluutta.

 Ikätavoitteita:
 8kk n. 20cm oleva kuja 6keppiä, kaikki kulmat, into rynnätä täysiä
10kk hieman auki oleva kuja 12 keppiä, pujottelutyylin vahvistus
12kk 12 keppiä , vahvistetaan yksittäisenä esteenä keppejä, käydään eripaikoissa ja eri kepeillä treenaamassa
15kk Kepit osaksi rataa, möllikisoihin
18kk Kisavalmis

Kaksi päivää on treenattu kahdella kepillä, alkuun naksulla namien kanssa ja nyt pihaleikeissä frisbeetä ja palloa heitellen. Subré alkaa jo hyvin hahmottaa mitä haluan sen tekevät ja hakee jo melkein kaikista kulmista oikein. Ja pallofrisbee hulluna neiti juoksisi vaikka koko päivän, Sub on nyt keksinyt että menee muka ovelle pyytämään ulos ja kun sen laskee ulos rynnistys heti kepeille josko vaikka jaksaisin sen kanssa leikkiä.

Seci pääsi eilen Kausalan treeneihin Subrén jäädessä huutamaan surkeana kotiin. Rytmitystä, kontakteja, käännöksiä sekä avo ja pimeänkulman keppejä. Hypyillä Seci oli oudon hidas, mutta kääntyi sitäkin paremmin. Kontaktit ovat kivan täpäkät, eikä keppien haussa ollut mitään ongelmaa. Jäähdyttelyjen jälkeen hieman tokoa. Seuraaminen oli hyvää, käännökset täyskäännöstä lukuunottamatta hyvin ennakoituja. Noudot olivat oikein hienoja, palautuksessa oli mukana jopa pari laukka askeltakin. Luoksetulon stoppi oli oikein täpäkkä. Kaukoissa 6/8 hyvä tyylistä nousua, kahdessa peppu nousi maasta.

Seci on ollut viime päivät taas hieman laiska ja makoilisi vain sohvalla, ehdin jo innostua että valeraskaus olisi mennyt ohi, mutta taas se iski päälle...

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Epistelyä

Tänään oli treenien sijaan epäviralliset kilpailut, meidän ryhmän vuoro olla järjestäjänä. Alkukisat meni töitä tehdässä ensin ilmoittautumisessa ja sitten sihteerinä möllikoirilla. Työntekijöitä onneksi riitti ennakko peloista huolimatta, joten pääsin itsekin kilpailemaan.

Seci juoksi viimeisenä medinä, sain viime hetkellä fiiliksen sopivaksi. Rataantutustumisessa keskityin mihin kohtiin tulee rytmitykset ja niihin keskityin myös radalla.Seci teki hallitun (huomaa tätä sanaa ei usein näe tässä blogissa toteutuneena asiana) ja kauniin nolla voiton. Vauhti ei ollut paras mahdollinen (aika jotain -10), mutta koira oli koko ajan kuulolla, vastasi ohjaukseen ja putkijarrutus oli oikein hieno. Oma mielentila pysyi rauhallisena ja keskityin vain omaan osaani radalla, kepeillä kyllä häiriköin ja painoin ihme lenkille, mutta sen jälkeen hyvää yhteistyötä jossa molemmat teki omat hommansa. Tämän kun saa vaan siirrettyä virallisiin niin kyllä alkaa nollaa tulemaan liukuhihnalla.

Pedrokin pääsi mukaan, herra on ihan sekaisin Subrén juoksuista ja pää meni hallillakin ihan hedelmäpeliä. No onneksi P ryhdistäytyi radalle ja teki varmestellun nollan, joka sitten riitti voittoon. Meidän pitäisi kai hieman useammin kilpailla Pedronkin kanssa kun se noin on ruvennut nollaa tekemään.

No kotona odotti kiva yllätys kun veljeni oli laskenut Subrén ulos pissalle juoksupöksyt jalassa. Nyt on sitten pöksyt pesussa. Ihmettelen kyllä miten ei voi huomata punaisia pöksyjä mustalla koiralla, mutta...



maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kotipiha agilityä

Tämän vuoden mm karsinnat meni penkkiurheiluna tietokoneen ääressä. Kyllä nappasi puuttuvat tupla ja voitto, mutta ensi vuonna me tasan ollaan kekkereissä mukana. Tämä vaatisi varmaankin kisaamista, mutta en ole saanut aikaiseksi ilmoittaa koiraa mihinkään muualle kuin Ruotsiin. No mutta me treenataan

Eilen treenattiin kotona hieman pidempää pätkää, yleensä pyöritellään ja treenaillaan pieniä juttuja, joista en viitsi edes useimmiten mitään tänne kirjoittaa, mutta nyt kun tuli pidempää juttua tehtyä niin voisihan tuosta ajankuluksi kirjoitella.

Rata näytti tältä.
Kaksi ensimmäistä hyppyä hiekanpuolella ja loppurata nurmella. Helppo rata, jossa oli tarkoitus treenata ohjaustekniikoita ja rytmitystä. 2 päällejuoksu, 4 poispäinkäännös, 6 ennakoiva valssi, 9 jaakotus tai valssi jolloin 10 takaaleikkaus, 15 valssi,17 pakkovalssi/veto

Subré oli oikein hieno, vauhtia piisasi, juoksuinen neiti kun on ollut sisäkoirana viime päivät. Päällejuoksua palkkailin pari kertaa yksittäisenä ja sitten vaan kunnolla vauhtiin. Pentu oli oikein irtoavalla päällä, mutta silti käännökset pysyivät kivan tiukkoina. Takaaleikkaus aiheitti vielä vähän hämminkiä 10 ja Sub pyörähti ennen putkeen menoa, ensimmäistä kertaa tehtiin tälläistä ja selvästi pitää treenata uudelleenkin, taisin taas tehdä myös sen etten antanut käskyä ajoissa.

Secin kanssa keskityttiin rytmitykseen, myös tämä neiti teki ilman rimoja. Alkuun oli taas huutoa, mutta sitten Seci rupesi vastaamaan rytmitykseen. Loppuun palkkailin putkijarrutuksia niin suoralla kun mutkaputkellakin, ne pitää nyt saada todella varmoiksi ennen Ruotsin suoria ja 3m putkia...

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tulevaisuuden pk tähti

Tänään oli pk päivä, pakkasin koirat autoon ja rannalle. Ensiksi kävin tekemässä jäljen metsään ja sitten koirat uimaan vanhenemisen ajaksi.

Jälki vanheni  35min, matkaa oli noin 30m ja puolessa välissä oli loivakulma, tämän lisäksi oli 3 noin metrin pätkää ilman nameja sekä kaksi välipalkkaa loppupalkan lisäksi. Ja taas otus nappasi jäljen ennen kun se alkoikaan, vaikka kuinka hypin pitkin loikin jäljelle niin silti pentu nappaa hajun. Ilman namia olevat pätkät mentiin tarkasti, mutta nameilla sitten hutiloidaan ja mennään kuin höyryveturi. Kyllä pennusta vielä kunnon jälkitykki tulee, nyt pitäisi alkaa opettelemaan keppejä.


Kotimatkalla pysähdyttiin vielä niityllä treenaamassa esineruutua, aiheena pitkät haut. Ensimmäinen oli helppo suht suoraan 30m, näytin selvästi mihin lelun pudotin. Subré oli aivan intona ja syöksyi hakemaan lelun. Toinen olikin vaikeampi n.40m ja vasemmassa reunassa pitkässä heinikossa, nyt en enään näyttänyt mihin vein vaan pudotin kävellessäni ympäriinsä. Nyt Sub joutui jo etsimään ja juoskenteli vähän aikaan ympäriinsä nuuskutellen ja lopulta löytyi, voi kuinka pienen ilme kirkastuu kun se löytää aarteen. Kolmas oli vaikea tällä kertaa matkaa n.50m ja oikea kulma. Subré haravoi hienosti aluetta, mutta jäi n. 45m, Sub etsi pitkään ja sitten rupesi menemään vähän epävarman näköiseksi jolloin kutsuin ja laitoin takaisin hihnaan ja kävin näyttämässä lelun ja laskin uudelleen etsimään, nyt löytyi hienosti. Viimeinen oli helppo n. 20m pidemmässä heinikoissa, kävelin ympäriinsä ja pudotin Subrén huomaamatta lelun ja kävelin sen jälkeen vielä hetken. Subré avasi hienosti nenän ja löysi lelun hetken etsinnän jälkeen.

Seci teki lopuksi hieman tokoa noutoa ja seuraamista, ihan motivaatiotreenit, joten palkkaa, palkkaa ja palkkaa. Seci teki kunnon innolla ja hyvin. Kävin tänään hakemassa Secin uuden ruuan mustista ja mirristä, prinsessa pääsi mukaan testiryhmään ja nyt sitten testaillaan uutta ruokaa parin kuukauden ajan. 

torstai 19. heinäkuuta 2012

Pentu on kohta iso tyttö

Subré aloitti tänään juoksut tai ainakin luulin niin, neiti makoili sohvalla ja pian huomasin tyynyllä olevan verta. Paperilla pyyhkäisy paljasti, että juoksut alkoivat, joten neiti sai pöksyt jalkaan, mutta tämän jälkeen vuoto sitten loppuikin. Katsotaan nyt koska nuo kunnolla alkavat, toivottavasti hormoonitoiminta kunnolla käynnistyy ja juoksut alkaa nopeasti, meidän ruotsin reissuun kun ei ole enään kun tasan 3 viikkoa.

Subré pääsi eilen tuuraamaan pentujen aluevalmennusryhmään. Muut pennut olivat puolet vanhempia, mutta silti Sub näytti mistä pienet mudit on tehty.  Aiheina oli  valssi, jaakotus, pakkovalssi. Alkuun tehtiin kahdella hypyllä valssia joka meni sen verran hyvin, että päästiin heti tekemään myös jaakotusta.Sitten me päästiinkin tekemään jo radalla niitä muiden jäädessä vasta treenailemaan yksittäisenä. Radan pätkillä oli alkuun pakkovalssi ja sitten valssailua ja jaakotusta, viimeisellä radalla teimme myös keskellä rataa vauhdissa pakkovalssijaakotuksen, jonka pentu handlasi hienosti vaikka tehtiinkin ensimmäistä kertaa. Suurimmat ongelmat oli paikkalla olon kanssa, johon treeniaikaa sitten kului... Lopussa Subré oli jo ihan väsynyt, ja sivuirtoamistreenissä ei ollut enään kunnolla ajatus mukana.

Kommentteja:
-Sub on ikäisekseen taitava ja työskentelee innokkaasti
- Kääntyy hienosti
- Puomilla pysähtyy hyvin ja täpäkästi, joten nyt pitää vaikeuttaa lisäämällä ohijuoksuihin  ohjauskuvioita, sivuetäisyyttä, leijeröintiä esteiden takaa jne.
-Juoksen liikaa, aivan kuten Secillä mielummin lähettää hieman kauempaa ja kääntää sieltä, turhaa juosta hypylle asti kääntämään., myöhemmin en enään ehdi joten jo nyt lyhyillä pätkillä pitää alkaa tekemään näin.
-  Subré reakoi herkästi ohjaukseen, joten tarkuus ja oikea aikaisuun on tärkeää. Neitiä ei tarvitse kääntää niin vahvasti kuten Seciä, pehmeämpi kääntäminen riittää ja toimii paremmin.

Olisi pitänyt kirjoittaa heti ylös, tänään en enään kaikkea muista...


Uitettu prinsessa
Tänään oli Kausalan treenit. Alkuun tein tyttöjen kanssa eiliset harjoitukset läpi, Subré yritti parhaansa mukaan karkailla lähdöstä ja no palauttelin sitten sitä oikein urakalla. Seci teki matalilla rimoilla ja työskenteli innokkaasti. Viime tiistain treeneissä joista en olekkaan kirjoittanut mitään  neiti aloitti taas kunnon kiukuttelin kun komensin sitä. Secillä on taas valeraskaus menossa ja se on oikein herkällä tuulella. Kunnon treeneissä tänään valssirata, Secin kanssa oli pahoja ajoitus ongelmia, että ottikin koville kun meni monesti ajoitus ihan pipariksi, täydestä vauhdista valssin ajoitus ei ole helppoa... Sama juttu takaaleikkauksilla, alkuun taas lensi, mutta sitten sain rytmitykset onnistumaan ja kääntämiset parempaan ajoitukseen, jolloin lähti paremmin sujumaan. Subré teki samaa, sen kanssa oli vielä pahempia ongelmia ajoituksen suhteen, muuten rata meni hyvin, pentu irtoaa jo oikein hienosti.

Treenien jälkeen Subré pääsi tekemään esineruutua. Pentu arvasi heti mitä tehdään kun laitoin sen puuhun kiinni. Vein lelun ja heitin sen puskaan ja koira irti. Subré löysi lelun hienosti ja rynnisti kädessäni olevaan leluun kiinni. Seuraavan viennin tekikin isäni, ensimmäistä kertaa joku toinen vei esineen. Ja nyt esineruutu vaihtui esinejäljestykseksi, Sub nappasi jäljen ja jäljesti lelun luokse, jäljestyksenä hieno suoritus kulmat ja kaikki (harhautuksena viejä käveli ympäriinsä ennen kuin pudotti lelun), mutta.... Toisella kertaa viejä käveli lenkin ja heitti puun takana (koira ei nähnyt) lelun puskaan. Taas Subré nappasi jäljen ja jäljesti sen läpi, oli ihan häh kun lelua ei löytänyt, sisukkaasti kuitenkin apuja kyselemättä lähti etsimään sitten uudelleen jäljestämättä ja löysi kun löysikin lelun. Kyllä oli ylpeä ja itseluottamusta pursuava pentu sen jälkeen ja tähän olikin hyvä lopettaa.


Subré ja frisbee

Eilen kävi traaginen tapahtuma illalla. Heittelin Subrélle vuoronperään palloa ja frisbeetä. Huono heittäjä kun olen niin lätkäisin frisbeen vahingossa kuusiaitaan/metsään/johonkin josta en minä enkä koirat sitä enään löytäneet. 

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tylsä sadepäivä

Karita oli vastanut samaan Alisan haasteeseen ja haastanut porukkaa vastaamaan kysymyksiin,kun tässä ei nyt ole muutakaan tekemistä niin ajattelin vastailla ajanvietteenä.

1. Mikä on tarina koirasi nimen / koiriesi nimien takana?
Secin alkuperää en tarkoin muista, nimen piti kuitenkin olla saman kaltainen kun 4kk pennulle käytetty nimi Eji, tähän piti saada S eteen ja C johonkin ( soicasta) , joten siitä se sitten muotoitui. 


Monet ihmettelevät usein Subrén nimeä ja sen alkuperää, onhan se kai hieman outo tai ainakaan saman nimistä ei varmaankaan tule ihan heti vastaan. Yleensä kuittaan kysymyksen vaan sillä että sanon että se nyt vaan tuli mieleen. Subré nimi on saanut alkunsa tylsillä ranskan tunneilla, sanastosta noin 4 vuotta sitten hyppäsi esille sana superbe=loistava, se sitten jäi mieleen pyörimään hyvänä nimenä. Aikaa kului ja superbe alkoi tuntumaan hieman liian pitkältä nimeltä ja se lähti muotoutumaan siitä lyhyempään suuntaan. Niin tuli Subre, ja kun olen tottunut tavaamaan kaikille koirieni nimiä kirjain kirjaimelta piti tähänkin saada vähän jotain erikoista niinpä e tuli vielä heittomerkki. Suberhyperhöppänästä meinasi tulla Snabb (= nopea, nimi oli enne ja vauhdista neidillä ei kyllä ole pulaa) , kun totuin kasvattajan käyttämään nimeen. Pennun hakumatkalla kuitenkin testailimme kumpaan nimeen pieni reakoi ja Subré voitti tämän kisan. Snabb:kin oli minun oma keksintöni kennelnimeksi, joka toteutui ja niin meille tuli Mog ur´s Mr Snabb "Subré"


Subrén vesileikit
2. Kerro kolme asiaa, miksi juuri sinun koirasi on maailman paras koira juuri sinulle.
Vastaan nyt molemmista tytöistäni, ne on kaksi maailman parasta koiraa. Niissä on paljon samaa mutta myös niin paljon erillaisia ominaisuuksia, enkä pysty vastaamaan kumpi on se ykkönen.

Seci on tulisielu, joissain määrin perfektionisti ja prinsessa. Koira jossa yhdistyy vauhti,itsenäisyys, intohimo ja räjähdysherkkyys, en usko että ikinä minkään koiran kanssa agility voi olla noin hienoa kun Secin kanssa, veitsen terällä tanssimista. Tulta ja tappuraa.


Subré on hullu ruotsalainen,otus joka paahtaa täysiä menemään aivot narikassa. Pennulla on suuri taistelutahto ja saalisvietti,palikat pääkopassa oikeassa järjestyksessä, mikä pitää paketin kasassa. 
Koira joka rakastaa kaikkea, palaa halusta treenata ja nauttii elämästä täysillä. 

3. Mikä motivoi harrastamaan koiran kanssa?
Koirien ilo, se kuinka näkee kuinka ne nauttii ja on innoissaan tekemässä. Tietenkin oma kilpailunhalukin motivoi treenaamaan.  

4. Millainen koirasi on kotioloissa?
Seci makaa sohvalla tai sohvatuolissa, useimmiten päätyynyllä ja peitosta tehdyssä pesässä. Prinsessa joko nukkuu tai katsoo tv:tä. Todella helppo koira silloin kun sille tarjoaa tarpeeksi usein tekemistä. 


Perus C

Subré nukkuu myös sohvalla, tappaa Pedroa tai lelujaan,heittelee itselleen palloa, silppuaa pahvia tai hömppäilee muuten vaan. Helppo otus, mitä enemmän sen kanssa tekee sitä rauhallisempi se on.  
5. Millainen reissueläin koirasi on?
 Helppoja molemmat. Secistä voi väsyneenä tulla aika äksy prinsessa, varsinki vieraiden koirien lähettyvillä se ei nuku kunnolla. Subré nukkuu missä vaan ja milloin vaan, häkkiin vaan ja kohta sieltä kuuluu tasainen tuhina.
6. Jos sinun on valittava serkkusi häät tai harrastamasi lajin SM-kisat, kumpiin menet?
Sm menee ohi, vaikka tänä vuonna toisin kävikin. 
7. Miksi juuri se rotu, jota koirasi edustaa? 
Seci tuli puolivahingossa lyhyellä harkinta ajalla, enkä ole kyllä katunut. Mudiin joko rakastuu tai vihastuu ja minulle kävi tuo ensimmäinen. Mudi on iso koira pienessä koossa, sopivasti paimenta, palveluskoiraa ja päälle vielä terrieriä, muistutaa välillä apinaa, välillä kissaa  ja myös monta muuta eläinlajia  voi mudistaan löytää. Rakastan tyttöjeni tulisuutta ja tempperamenttia, intoa millä ne työskentelee  ja tietysti korvakarvoja.

8. Oletko harkinnut jonkun muun rotuista koiraa?
Bordercollie pentu oli suunnitelmissa ja pentuekin valittu, mutta satuman kauppana pentuetta ei tullutkaan, ehkä onni muuten ei olisi nyt Subréa. Kyllä vielä joskus... 

Leikitään!
9. Mikä on suhtautumisesi koiranäyttelyihin?
Ihan ok huvi silloin tällöin, suomen näyttelyt on aika tylsiä, vaikka voittaminen kivaa onkin. Ulkomaan näyttelyt ovat kivoja ja erillaisuus tuo oman jännityksen mukaan ja reissaaminenhan on kivaa. 
10. Haluaisitko ruveta joskus kasvattamaan koiria? Mitä rotua, millaisella nimellä?
 Toivottvasti parin vuoden päästä syntyy lauma mustia gigguroita, toiveet Subrén jalostuskäytön suhteen ovat korkealle, olen rakastunut sen luonteeseen eikä tuossa ulkomuodossakaan pitäisi liiemmin olla valittamista. Mutta aika näyttää... Kennelnimi on keksittynä, kunhan vain kurssin kävisi ja uhraisi rahaa sen anomiseen. 

11. Mitä haluat saavuttaa koiriesi kanssa?
 Paljon, ehkä liikaa, mutta aina saa olla toiveita. 




Me ollaan kesälomalla

perjantai 13. heinäkuuta 2012

13 päivä perjantai

Tänään on ollut oikein mukava päivä, palkka tuli ja ei kun tuhlaamaan, ei kun siis nyt säästetään Ruotsin reissua varten...

Keskiviikkona pyörähdin Subrén kanssa mätsärissä. Olen jo jonkin aikaa pohtinut että pitäisi tuo yksi otus viedä mätsäriin, mutta 7e on vain liikaa minulle tuollaisesta huvista. No nyt bongasin 5e mätsärin läheltä ja niin pentukin pääsi korkkaamaan näyttelyuransa. Pennuissa olimme toisessa parissa, parina meillä oli valkoinen paimenkoira. Subré esiintyi kauniisti, mitä nyt keskittyessään namiin vetää hännän typerään asentoon. Pöydällä Sub antoi hyvin tutkia itsensä, mikä oli minulle pieni yllätys hampaiden syynäys kun on kotioloissa välillä aika tappelun takana, mutta namiterapia on kai toiminut aika hyvin. Voitimme parimme ja saimme punaisen nauhan. Kilpailuluokassa olin aivan varma, että pudotaan ensimmäisinä, mutta tuomari rakastui Subrén liikkeisiin, kommenttina oli että kuinka noin nuori koira voi liikkua noin uskomattoman hienosti, myös katsomon puolelta saimme ihailua Subré liikkeistä. Pentu pisti oikein parastaan ja ravasi ylväästi häntä koreasti ilmassa, Sub kyllä osaa liikkumisen jalon taidon, ei hihnan päässäkään voinut kun ihailla voimakkaan rentoja potkuja jotka siivittävät ravin matkaavoittavaksi lennoksi. Seisominen sen sijaa on harjoiteltava asia, pentu ei vaan enään millään jaksanut seisoa nätisti. Niinpä sijoituimme 2. Palkinnot olivat aivan surkeat, ja saimme vain ja ainoastaan ruusukkeen, eipä tuolla palkintojen takia oltu, mutta...




Eilen oli kausalan treenit ja mukaan lähti Seci & Subré. Seci aloitti aluevalmennuksen 4 ensimmäisellä esteellä, hiottiin pyöritystä 2 ja 3 kääntymistä, ensimmäinen kierron ilman rimoja, jolloin Secin on "pakko" mennä siivekkeitä pitkin. Hienosti lähti sujumaan. Subré teki samaa pätkää, pentu lähtee pyörityksiin paljon Seciä paremmin hiomaton timantti kun on kokemattomana. Toisella kierroksella rytmityksiä, putkijarrutuksia ja vääränpään putkia rytmityksellä. Seci teki alkuun oikein hienosti, mutta sitten meni rytmityksestä ja heti perään putkijarrutuksesta läpi jolloin ärähdin ja prinsessa otti nokkiinsa ja ravasti kuonopystyssä autoon. Subré sitten pääsi tekemään välistävetoja, kääntymisiä ja putkijarrutuksia. Välistävedon jälkeinen hyppy oli vähän vaikea, jos veto meni yhtään pitkäksi.Seci teki lopuksi vielä pari helppoa hyvän mielenvetoa.

Treenien lopussa Subré pääsi juoksemaan 9 esteen rataa, jossa oli hyppyjen ja putkien lisäksi myös pituus ja pöytä. Pituus on vielä vähän uusi juttu ja siitä mentiin ohi herkästi. Pöytä meni alkuun hyvin, mutta sitten piti sinne hypätessä ruveta toljottamaan minua jolloin hypyt meni vähän sinnepäin. Rimat olivat n. 15cm siivekkeiden jalkojen päällä, yksi rima tuli alas niistokäännöksessä kerran, muuten pysyi hyvin ylhäällä ja Sub kääntyy tiukasti ja kokoaa hyvin hypyt.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Huitomista kotkassa

Tänään oli alueellinen valmennus Kotkassa.

Kotoa lähtiessä oli viileää ja näytti siltä että vettä voisi kohta tulla taivaalta ja reippaasti. Kotkassa olikin sitten kuuma ja ällöttävän hiostava ilma. 

Rata sopi hyvin Secille irtoaminenhan meille ei ole ongelma.

Päivän teema oli ohjaajalla ihme huitasut ja ohjaukset kesken jättäminen, outoja pyörähdyksiä nähtiin myös.

Tietenkin unohdin treenivihkon kotiin, joten kommentit jäivän kirjaamatta, tässä jotain mitä muistan.
- Huitomiset pois..
- Ohjaajan turhat rynnistelyt pois, RAUHA EI KIIRETTÄ, agility on olevinaan niin urheilua ja sitten ei saisi edes juosta, heti homma parani kun ohjaaja vähän väsyi ja laiskistui (ohjaus ei saa laiskistua) ehkä me aletaan tehdä kunnon juoksulenkit ennen kisoja.
-Joka paikkaan ei kannata juosta vaan keskittyä ohjaamaan, Secihän kääntyy paremmin kun sitä käännetään kauempaa kun että yritetään ehtiä kääntämään ja jätetään ohjaustoisijaiseksi. Käännös ongelmat johtuu pitkälti ohjauksesta
-Rytmitykset! Nyt koira jo vastasi niihin ( meidän kotitreenit on selvästi tehonneet), ja niitä vaan käyttämään enemmän.
-Mihin napa ja liike vie.

-Koira osaa tehdä ja tykkää tehdä itsenäisesti joten sen kannattaa myös antaa itsenäisesti. Esteet ovat tehtäviä ja ohjaaja vaan kertoo mikä tehtävä tehdään seuraavaksi.
- Jos koira pitää ottaa haltuun ja kunnolla käteen kiinni on se pelastamista ja jotain on jo mennyt pieleen. Vauhtia ei oteta pois.
-Myös mutkaputkilla putkijarrutukset
 -1-3 tehdään  3askeleella ei yli 10 ja vähän vasta kättä vielä mukaan niin hienosti taas levisi
-Mustavalkoisuutta vaan ohjaustekniikoihin/kääntämisiin lisää, tietty juttu tarkoittaa tietenlaista käännöstä

Mutta ei me ainakaan niin surkeita oltu kun viimeksi. Eka kierroksella mentiin 2 putkeen, toisella päästiin 16 asti  kun lähdin vain juoksemaan ja Seci ei mennytkään puomille vaan rynni ohi putkeen 4 putkeen. Sitten hiottiin alkua ja otushan tekeekin ihan nättejä pyörityksiä, vältellen usein pyöritystä kun ne toimii meillä huonosti eikä se tunnu luonnolliselta(ehkä juuri siksi ettei niitä tehdä?)jospa me nyt otetaan nuo työn alle. Toisella kertaa pohdittiin 18 putkea sinne kun piti saada putkijarrutus ja 19 keppejä, jouduin sitten muuttamaan suunnitelmaa ja putken ja keppien välistä juosten homma onnistui paremmin. Lopuksi saatiin juosta vielä kerran koko rata läpi ja me mössittiin 11 putkelle taas vaan turha huitaisu ja Seci hyppäsi 14 hypyn, jatkettiin siitä sitten ja tehtiin puhtaasti loppuun, kyllä otti päähän tuollainen turha huitaisu, mutta jospa tästä jotain opittiin.


Subré teki elämänsä ensimmäisen peltojäljen. Pentu nappasi jäljen taas jo ennen kun se alkoikaan ja jäljesti n.30 metsästä pellolle, josta jälki alkoi. Pellolla jälki katosi Subrélta pariinkin kertaan, vaikka pituudella jälkeä ei oltu pilattu. Palauttavana jälkenä toinen jälki oli metsässä ja sen Sub handlasi hienosti. Pitääkin näköjään etsiä meiltä päin sopivia peltoja ja tehdä enemmän sekaisin peltoa ja metsää.

Subré pääsi myös tekemään vähän agilityä, kierreltiin ja kaarreltiin, eipä mitään sen erikoisempaa. Hienosti pentu jaksoi juosta kuumassakin ja repiä antaumuksella lelua.

Kotimatkalla pysähdyttin mereen uimaan. Tytöt riehuivat vedessä ja Subré kävi uimassakin hienosti kepin perässä. Nyt uimatyylikin oli paljon parempi kuin tähän asti, vahvat vedot kaikilla tassuilla. Seci pääasiassa nautiskeli vedestä, kävi kyllä pienen lenkin uimassa, mutta jätti kepin haut pennulle.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Söpöjä pentukuvia kun ei jaksa kaivaa kameraa esille.

Tänään päätin lähteä isäni mukana käymään kouvolan hallilla kun hän veti treenit.

Secin kanssa agilityä palkkailin kontakteja ja käännöksiä, molemmat sujuivat sen verran hienosti että koira voi hyvillä mielin taas huomenna lentää kaikki hypyt ja juosta täysiä kontakteista läpi. Ei kun nyt mä vaihdan positiivisen asenteen.

 Seci teki myös tokoa, pääasiassa ruutua. Tähän asti olemme tehneet lähes aina hallin suuntaisesti vaihdellen kylläkin sijaintia ja välimatkoja, mutta nyt tein vinosti. Eipä moinen huijausyritys Seciin uponnut vaan hienosti se silti teki voittajan että evl ruudut. Tauon jälkeen vaihdoin ruudun paikkaa ja Seci sitten rynnisti vanhaan paikkaan aj aj, vaikka niin hyvin vihjesanasta katsoi eteenpäin. Tämän jälkeen prinsessa sitten hakikin sivusta sisään. Loppuun vielä pari toistoa merkin kautta ja nyt se sitten meni suoraan ruutuun. Sitten yritin jälleen huijata koiraa heitin pari kertaa puista kapulaa joka suussa sai rynnistää puomille, johan oli nopeita noutoja. Vaihdoin lennossa metalliin, mutta kyllä Seci sen huomasi ja palautti ravilla kolisutellen metskua hampaissa.
Subré 5,5vko. Evan kuvauksen mukaan niin suloinen mutta omistaa pirun sarvet. Eipä osuvammin voisi vieläkään Subréa kuvata, paitsi että tuohon voisi lisätä kohdan hullu ruotsalainen, joka tekee kaiken satalasissa täydellä innolla ja koko sydämmellä. Mikä hienointa se on minun murunen.

Subré teki puomia, alkuun siististi ravissa, mutta sitten keksi että tämänhän voi laukata ja se olikin sitten menoa, takajalat meinaa putoilla, mutta etuveto on sen verran kova että neiti pysyy puomilla. Kontakteille 2on2off otetaan hienosti, mitä nyt Sub ei meinannut alkuun oivaltaa että kontakti alueet on molemmissa päissä.Secin tokojen välissä Subrékin pääsi tekemään. Seuraaminen alkaa olla jo ihan nättiä samoin vasemmalle ja oikealla kääntymiset, täyskäännös on vielä työn alla, samoin käännösten ennakoinnin opettaminen. Temppuja väliin jalkojen välistä pujottelua ja jalkojen välissä kävelyä. Loppuun vielä lyhyitä luoksetuloja.

Jälki piti tietenkin käydä tekemässä. Secin kanssa jäähdyttelylenkkille ja hieman kauemmaksi metsään reilu 20m jälki, vaikeutena oli kaksi ohutta kaatunutta puuta. Seci teki paikalla istumisen odotellessa. Jälki vanheni n. 30min ja sitten pieni pääsi hommiin. Lähdin mukamas lenkille, joten tällä kertaa Subré ei ruvennut etsimään jälkeä ennen aikoja, heti kuitenkin käskyn saatuaan lähti etsimään jäljen alkua  ja löysi sen hienosti. Uusi kuivamaasto ja kaatuneet puut jarrutti hyvin tahtia ja nyt Sub jäljesti sopivaa tahtia.

5vko Tottelevainen? Ei se on vain ahne...

Loppuun vielä isäni mittaili Subréa tulos näytti hieman alle 42cm löysästi mitattuna. Lopettaisi otus nyt kasvunsa.

Haaste kolahti postilaatikosta

En ole vieläkään saanut aikaiseksi vastata Karitan lähettämään positiivisuus haasteeseen, ehkä olen liian negetiivinen tai oikeastaan vain laiska. Mutta nyt päätin heti kirjoitella Alisan heittämään haasteeseen, jospa se ei jäisi sitten roikkumaan tekemättömien juttujen listaan yhdessä koulujuttujen kanssa.


Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.
1. Virallinen kisabiisinne?
Minulla ei ole mitään virallista biisiä, yleensä varsinkin jos olen yksin reissussa niin huudatan autossa kaikenlaista menevää mikä nostaa fiilistä. 
2. Millä kengillä juoksentelet agilityradalla? ("Lenkkareilla"-vastauksesta langetan yllenne kenkäkirouksen)
Inov-8X -talon 212 on olleet käytössä pari kuukautta ja pois en antaisi. Ennen tätä on tullut juostua monta vuotta maastojuoksukengissä. 
3. Miten keskityt?
Nyt olen ottanut käyttöön mantran jota toistan mielessäni. Tarkoitus saada mielirauhallisen päättäväiseksi, ja ajatukseksi se, että kiire on pahasta ja me osataan se mitä me ollaan tekemässä.

4. Pitääkö voida voittaa?
Riippuu vähän tilanteesta, mutta näinkin kilpailuviettisenä en viitsisi kilpailla jos ei olisi mahdollisuutta voittaa. Tietenkin on kiva voittaa kilpailu, mutta hienoa on voittaa itsensä ja tehdä paras mahdollinen suoritus tai saada jokin tietty juttu sujumaan vaikka muuten kisat menisikin pieleen. Toko on meidän puuhastelu laji jossa on enemmäkin osa-alue suoritusvoittoja kun jokin liike menee hyvin, agilityssä sitten taas kilpailuvietti vetää sijoitustavoitteiden perään.
5. Koska ruoka on elämäntarkoitus, mitä syöt kisa-aamuina/-päivinä?
Milloin mitäkin, yleensä kevyesti ja aika vähän. 
6. Mikä koiran karvanlaatu on paras? (Nypittävä/karkea, sileä/lyhyt, pitkä, kihara jne. jne.)
Helppo hoitoinen, mutta sileä karvaista en voisi ihan heti itselleni kuvitella. Mudien kiharat on aika ihania, mutta eipä lapinkoirien pitkissä turkeissakaan ole mitään valittamista, paitsi karvanlähtöaikaan. 
7. Uros vai narttu?
Tällä hetkellä narttu, mutta varmaankin jos jossain vaiheessa otan eri rotuisen ja selvän maksi kokoisen koiran niin voipi olla että tulee uros. 

8. Mikä motivoi jatkamaan koirien kanssa niinä ei niin hyvinä hetkinä?
Meillä näin käy näin uuuuseeein, kuten varmaankin kaikki blogin lukijat ovat huomanneet. Suoraa syytä en tiedä, mutta kaipa se rakkaus ja palo agilityyn on sen verran kova, että luovuttaminen olisi tyhmää. Ja mitä mä tekisin jos kaikki treeni-illat pyyhittäisiin kalenterista pois, sitähän voisi olla aikaa vaikka johonkin muuhunkin
9. Ketä ihailet harrastuksen puolesta, entä arkielämän?
Mä en ole ikinä ollut mitään fanitustyyppiä, mutta jos nyt jotain pitää mainita niin ihailen koirankouluttajina pari brasilialaista joiden youtube kanavaa seuraan, hienoa viettien käyttöä agilitykoulutuksessa ja koirat saadaan tekemään täysiä ja hienosti korkeassa vireessä saalisvietin ja patomisen avulla. 

Silvian Trikmanin koulutuksiin tahtoisin osallistua ja päästä oppimaan enemmäkin hänen koulutustavoistaan.
10. Oletko yksinäinen susi vai lauhkea laumaeläin?
Riippuu päivästä...
11. Lasketaanko koira loiseksi??
 EI.


No laiska kun olen niin haastan mukaan kaikki blogin lukijat, ketään sen tarkemmin nimeämättä.

Ja sitten kysymyksiin:

1. Suurin unelmasi harrastuksesi suhteen?

2. Onko sinulla tavoite saavuttaa unelmasi ja uskotko myös pystyväsi siihen?

3. Millainen on unelmiesi koira (ulkonäkö, luonne, muut ominaisuudet)?
 
4. Mitä lajia tahtoisit joskus kokeilla?
 
5. Tekisitkö jotain muutoksia nykyisen harrastuksesi kilpailusääntöihin? 

6. Minne muuttaisit jos saisit valita ihan minkä tahansa paikan maailmasta, eikä kieltä tai muita rajoitteita otettaisi huomioon?

7. Miksi kirjoitat blogia? Ja kenelle suuntaat kirjoitukset (itsellesi, kavereille jne.)?

8. Toivotko saavuttavasi jotain blogikirjoituksillasi, vai kirjoitatko vain omaksi huviksi?
 
 9.Miksi päätit vastata haasteeseen?
 
10. Mitä aiot tehdä huomenna?

11. Mitä nyt ajattelet?



lauantai 7. heinäkuuta 2012

Nenä auki

Subré ajoi tänään elämänsä kolmannen ja neljännen jäljen. Päivän eka jälki oli helppo ja lyhyt n. 20 askelta, pentu jätti suurimman osan nameista väliin kun piti mennä kun höyryveturi. Toinen jälki oli n. 40 askelta puolikaaren muotoinen. Jälki alkoi vasta n. 5m tiestä metsään päin, koska sieltä alkoi vasta helppo maasto, no pentu nappasikin jäljen jo heti tieltä lähtiessä ja jäljesti tarkasti koko matkan namijäljelle asti. Namijälki kohdasta alkoi sitten hutilointi ja höyryveturi heräsi, "kyllä mä osaan" iski kun homma helpottui namien myötä, hyvin pentu pysyi jäljellä, mutta jäljestys saisi olla tarkempaa. Pitää varmaankin alkaa jo nyt karsia nameja pois kun se näyttäisi tuovan lisää tarkkuutta.

Alkulämppä lenkillä tytöt juoksivat täysiä tietä pitkin tien reunassa olevan rusakon ohi. Jänö hyppäsi sitten tielle ihmettelemään tapahtunutta, jolloin koirat huomasi sen. Subré kääntyi ympäri ja täyttä vauhtia luokseni hypäten matkalla rusakon yli, oli jänösen ilme aika komea. Subré täyttä vauhtia kiinni kädessäni oleviin hihnoihin, on tainut vastaehdollistaminen toimia aika hyvin... Seci kävi sivistyneesti maahan ilman käskyä, kun yleensäkin käsken sen maahan, viisas prinsessa. 

Illalla käytiin Kausalassa treenaamassa, siellä oli norsupallo turnaus ja musiikki pauhasi.Seci teki hyppytekniikkaa, namit eivät motivoi tarpeeksi ja neiti tekee sinnepäin... Toisella kertaa otin lelun kanssa ja johan alkoi hypyt näyttää paljon paremmilta. Lisäksi palkkailin yksittäisiä käännöksiä, putkijarruja ja keppien hakua.

Subrélla oli tänään kunnon roiskitaan päivä. Alkuun käännöksiä ja irtoamista sekaisin, sitten putkijarruja ja loppuun kujakeppejä. Kepit sujuvat jo aika hyvin, vielä on selvä kuja, mutta ajatus alkaa olla jo selvä. Kulmia tehtiin jo jonkin verran ja hienosti pentu haki oikein.

Treenien lopuksi Subré pääsi tekemään elämänsä ensimmäisen esineruudun. Pentu kiinni puuhun ja vein sen nähden lelun n. 10m päähän pusikkoon ja hienosti otus löysi pallon joka kerta (3 toistoa) palautus tehtiin vauhtinouto tyyliin toiseen leluun kiinni.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Namien imurointia metsästä

Subré pääsi tänään ensimmäistä kertaa jäljestämään. Ensimmäinen jälki oli 12 askelta ja pentu oli aivan täpinöissään hommasta. Jäljen vanhetessa tehtiin kartioista rakennettua pujottelurataa seuraten. Subrén seuraaminen parantuu koko ajan huimaa vauhtia eikä se näytä enään imutukselta vaan ihan kunnon seuraamiselta. Sitten temppuja jalkojen välistä pujottelua, 8 ja jalkojen välissä kävelyä peruuttaen.

Seci aloitti seuraamisradalla, neiti oli oikein täpäkkänä tänään. Vahvistin juoksuseuraamisen lähtöjä heittämällä palkkaa. Luoksetulon stoppeja laitoin merkin mihin tahdoin koiran pysäyttää ja joka kerta annoin käskyn myöhässä, näitä pitää selvästi treenata enemmän. Stopit oli kauniit ja täpäkät. Sitten noutoa, heitin kapulan ja palkkasin odottamisesta, lähetin ja Seci meni tekemään merkin... Annoin uuden käskyn ja jolloin Seci juoksi merkiltä kapulalle. Toisella kertaa lähetin paremmasta kohdasta, jolloin merkit eivät olleet lähellä juoksumatkaa. Loppuun vielä ruutua, ensin voittajan malliin suorilla lähetyksillä, Seci meni herkästi sivusta sisään, lyhyillä matkoilla sain ongelmaa korjattua. Pari kertaa vielä EVL ruutua merkin kautta, merkki on Secistä hurjan kiva ja se jaksaa hyvin odottaa ruutuun käskyä. Merkiltä ruutuun mennään ihan suoraan eikä edes yritetä sivusta.

Loppuun Subré pääsi tekemään vielä toisen jäljen tällä kertaa 20 askelta. Nyt pentu tiesi mitä pitää tehdä ja lähti etsimään jäljen alkua jo ennen kun ehdin mitään sanoa. Nuuskuti nuuskuti ja hienosti löytyi, vauhti kasvoi ensimmäisestä jäljestä paljon, mutta silti nameja ei metsään imurilta jäänyt. Kaikki aina sanoo että jäljestäminen väsyttää koiraa varsinkin pentua, mutta näin ei käynyt meillä ja riehunta jatkuu samaan tapaan kuin ennen jälkeä.

Kuuma, kuuma, kuuma

Eilen oli vuorossa Kausalan treenit, jotka menikin sitten kuumuudesta valittaessa.

Seci aloitti hyppytekniikalla, jotka suoritti laiskasti. Alkuun perussarjaa, jossa osan hyppäsi huonosti kooden etupainoisesti. Pienellä hetsauksella intoa tuli lisää ja kokoaminen parani. Toisena oli kasvava sarja, jossa oli myöskin laiskuuden aiheuttamia ongelmia. Treenien lopuksi Seci teki kontakteja puomilla ja A:lla. Prinsessa sitten otti nokkiinsa kun ärähdin ennen lupaa A:lta lähdöstä ja lähti mököttäen autolle, josta kylläkin joutui vielä takaisin tekemään.

Subré teki ensimmäistä kertaa puomia luvallisesti. Pentuhan on puomilla ollut ensimmäistä kertaa reilu 3kk vanhana Secin opastamana ja sen jälkeen usein karkaillut kiipeilemään. Nyt Sub sitten pääsi luvallisesti tekemään loppu kontakteja myöten. Hienosti pieni ravasi vauhdikkaasti puomin yli ja teki kontaktin vaikka jäin taakse. Lopussa peppu rupesi kiepsahtamaan alas, mutta lähti korjaantumaan kun peruututin takaisin kontaktille. Sitten hyppysuoraa irrotten jossa hypyt olivat vinottain, rimat n. 10cm. Loppuun vielä käännös ja pussiin rynnistys. Loppuun vielä toinen satsi puomia, nyt lelun kanssa. Pentu pysyi hienosti puomilla ja ampaisi leluun kiinni luvan kanssa.

Laina- Flink aloitti vinohyppysuorasta, jossa irtoaa jo hienosti ja juoksee vauhdikkaasti. Toisena aiheena oli puomi, jossa juoksukontaktit sujuvat jo oikein mallikkaasti. Lopuksi aloitettiin pussia, jonne pieni jo rynnisti hienosti treenien lopussa.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Uutta

Tiistaina alkoivat jälleen kouvolan treenit kesätauon jälkeen. Hallin edessä meitä odotti uutuuttaan tasainen juuri edellisyönä valmistunut kenttä, kyllä kelpasi treenata.

Allan oli kehitellyt kivan radan.


Miinukset:
-Putkijarruista kunnolla läpi 11, kerran onnistui, muuten rytmitys meni pieleen
- Pieniä huolimattomuus virheitä.
- Ensimmäisellä kerralla tuli ohjauksesta läpi

Plussat.
-Koira kääntyy! Saatiin jopa tehtyä yksi virhe sen takia, että Seci kääntyi liian hyvin.
- Keppeille vienti, lähetys 7 takaa ja takaaleikkaus. Kokeiltiin myös mennä 7 pakkovalssi sylkkärillä lähetyskepeille ja leijeröinti puomille keppien takaa.
-Pujotteli hyvin itsenäisestä vaikka jäin reilusti taakse odottelemaan
-Backlap varma

Enemmän plussaa kun miinusta, jei.

Subré teki hyppytreeninä kasvavaa sarjaa viidellä speed bumpsilla. Väliin keinulla kontakteja, jotka ovat edenneet pienen tauon aikana hurjasti. Subré hakee itsenäisesti oikean paikan ja pysyi joka kerta siihen asti kunnes annoin luvan poistua. Pitäisi nyt vaan uskaltaa pistää pentu kokonaiselle puomille ihan luvan kanssa, niin kontakti opinnot edistyisivät.


tiistai 3. heinäkuuta 2012

Testailua

Eilen lähdin käymään Kouvolassa koiranruoka ostoksilla, niinpä päätin samalla reissulla pyörähtää hallilla treenaamassa, Karita tuli Mämmyn kanssa treeniseuraksi. Mukaan lähti agirotu turistit Soica ja Subré tiedossa olisi siis vetsku & pentu agia.

Nyt kun Sub täytti jo 6kk piti tietenki testata menisikö se jo 1lk rataa. Niinpä teimme pienen mukailman agirodun 1lk hyppyradasta, kepit korvattiin suoralla putkella ja rengas hypyllä, mutta koska olen tahdikkaasti huono kaventamaan ratoja meidän halliin sopivaksi tuli mukaan vähän hankalempia kulmia mitä kisoissa oli, mutta eipä se haitannut menoa.




Viisashan laittaa muurin radalle vaikkei pentu ole sitä ikinä nähnytkään... No siitä kielto ja muutenkin välillä minä säädin kaikkea turhaa, mutta Subré kyllä on jo aika mainio ja pirun nopea, vauhti vaan kasvaa kasvamistaan eikä perässä pysymystä helpota kun koira kääntyy siivekkeitä nuollen, Secin kanssa sentään saa tasoitusta kaarroksista.Kyllä tuosta vielä hieno tulee, eikä liiemmin tarvitse pohtia onko se kisavalmis vuoden päästä. Tietenkin kontaktiesteet on vielä paloissa, keppejä ei ole kun vähän juostu kujasta läpi ja ja ja hommaa kyllä riittää.

Mutta sen pidemmittä puheitta nyt pitää siirtyä täältä kirjoittelemasta laivalippujen ostoon. Elokuussa kutsuu Mog Ur´s leiri ja kerrankin oli niin hyvä tuuri että agikisat ovat leiripaikasta n. 20km päässä, joten Seci pääsee kauhistuttamaan Ruotsin agilitykansaa samalla reissulla agi ja hyppyradan merkeissä.










maanantai 2. heinäkuuta 2012

Agirotu

Nyt on sitten agirotu takana ja paljon tuli taas uusia ajatuksia.

Perjantaina kisasimme yhden hyppyradan. Teimme sitten hylkyjä oikein urakalla, koira toimi, mutta ohjasin sitä mihin sattuu, saldona 7 hylkyä yhdeltä radalta, aika hyvin... No eipä siinä auttanut kun lähteä treenaamaan ohjaamista 1lk hyppyradalle. Oli muuten hurjan kiva olla pitkästä aikaa 1lk kisaajana, rata oli ihanan helppo ja sujuva verrattaen Secin kanssa juoksemaani 3lk ulkomaalaisen tuomarin hyppäriin. Pedron kanssa tein siistin nollan -9,27 ja sija 3/35.

Lauantaina rataan tutustuminen olikin klo. 8.30 ja tein pahan mokan ohjauksen suunnittelussa, mokattiin helpossa kohdassa kun koira vetäisi vinohypystä ohi kun luki ohjauksen edellä olevan hypyn takaakierroksi. Radan jälkeen vasta pohdin, että olisi muuten ollut kaksi reilusti parempaa vaihtoehtoa ohjata tuo, mutta eipä ne käyneet mielessä ennen rataa, taisin olla hieman nukuksissa...

Kansainvälinen rata oli jälleen ulkomaalaisen ja sopi meille hyvin. Tekniikkaa, vauhtia ja linjan vauhtoja. Seci toimi mainiosti ja ylpein olin meidän hienosta putkijarrutuksesta. Ihmettelin kun yksikään niistä joiden radan katsoin ei antanut putkijarrutus käskyä kohdassa jossa putki oli suorana A:n alla ja jos koira jatkoi suoraan se hyppäsi lähes heti muurin, kun olisi pitänyt kääntyä putkesta tiukasti reilu 90 asteetta vasemmalle. Monet suorituivat pelastamalla ja pitkällä kaarroksella ja monen meni koira muurille. No pidin päätökseni, ennen putkea pieni rytmin muutos ja jarru käsky ja koira tuli putkesta tiukasti kääntyneenä. No mokattiin me silti, ennen keppejä tultiin melkein suoraan monen esteen verran ja sitten piti tehdä tiukka täyskäännös kepeille ahtaassa kulmassa jossa oli putki takana häiriönä. Seci arpoi kummalle puolelle kuonon pistää ja pisti sen sitten juuri väärälle puolelle, taisin taas häiriköidä sen hommia oikein urakalla eikä vaaleat juuri hiekan väriset kepit helpottaneet hahmotusta. Vitoselle maaliin ja kyllä harmitti...

Sunnuntaina olikin sitten vain senior avo sm. Seci juoksi isäni kanssa, joka ohjasi yhdessä kohtaa aivan väärään suuntaan ja siitä sitten hylky. Ehkäpä ensi vuotta varten pitää harjoitella hieman enemmän...

Subré pieni täytti 6kk perjantaina ja siitä pitää tehdä myöhemmin isompi päivitys kuvineen. Pentu hömppäili viikonlopun mukana ja ihastutti ihmisiä. Pieni pääsi lämppäesteille pyörimään ja hienosti pyörikin, Subré kääntyy hurjan hyvin, lähtee kaukaa takaakiertoihin ja tekee täysillä hommia, hieno pieni. Hälinässä ja kisapaikalla pentu on kuin kotonaan ja häkissä otettiin unoset kiltisti.