tiistai 29. tammikuuta 2013

Rallykisat

Into blogin kirjoittamiseen on pahasti hukassa, ja olen pohtinutkin blogin tulevaisuutta. Mutta ehkä tämä tästä, viime aikoina on tullut eteen ongelmia ja harmillisia sattumia, joita ei olisi ihan heti voinut odottaa, mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

Lauantai aamuna starttasimme Karitan kanssa aivan liian aikaisin kohti Loimaata, tyhmät lähtevät ajamaan 3h päästäkseen tekemään minuutin suorituksen, suoranaista hulluutta.Mutta onneksi oli niin parasta matkaseuraa, että reissu meni ihan vatsalihas treenistä. Takaluukkuhan ei tietenkään auvennut pakkasen takia, joten koirat saivat nauttia takapenkkimatkustamisesta. Seci oli hurjan onnellinen tästä ja tekikin vilteistä pesän vallaten yli puolet tilasta. Hyvin tuli prinsessa ärrierijätkien kanssa juttuun ja tyytyväisenä otukset matkasivat sopuisasti.

Perille päästiin, vaikka navigaattori olettikin meidän olevan onnellisempia palvelukeskuksella. No pika puhelu ja saatiin ohjeistus perille. Sitten rataantutustuminen ja me startattiin 4. Karita meni Mämmyn kanssa 3., joten kummastakaan ei nyt sitten video saatu. Seciä ällötti odotella ahtaassa tilassa ja se vapautuikin heti kun pääsi avaralle radalla.

Rata:
1.eteen istumaan, vasemmalta sivulle. Seci oli taas vähän liian intona, eikä etutassut meinanneet osua maahan. Sivulle siirtymisessä Secin tassut koskee jalkaani. -3 epätarkasti suoritettu tehtävä
2. oikea spiraali, Seci teki oikein kaunista seuraamista, joten en kyllä tiedä missä kohtaa talutin on kiristynyt, mutta tuomari antoi -1 talutin
3. käännös oikealle
4. 360 asteen käännös vasemmalle
5. eteen istumaan, oikealta sivulle. Hieman vino perusasento lopussa, mutta ei miinusta
6. vasen täyskäännös, Oikein hyvä tämäkin mielestäni, Seci teki aivan kuten on opetettu ja kiersi takaa käskystä. Kuitenkaan tuomari ei tykännyt joten -1 puutteellinen yhteistyö
7. liikkeestä maahan
8. 270 asteen käännös oikealle
9. maahan, koiran ympäri
10. pujottelu, Seci seurasi pätkittäin hyvin, kehuin paljon kun edelliset tehtävät olivat menneet hienosti, en sitten tiedä että mitä tuomari ajatteli kun paperissa on . -1 Kontrollinpuute.
11. 270 asteen käännös vasemmalle
12. 90 asteen käännös oikealle
13. koira istu ja maaliin juosten.   Seci tuli hyvin ja intona mukana, kaipa talutin on heilunut mistä -1 talutin
Secin palkintohamppari, prinsessat eivät suostu ulkoruokintaan.
 Kommentteja: Iloista ja tarkkaa menoa. Hyvä vauhti.

Osaa virheistä kyllä ihmeteltiin Karitan kanssa, joka oli katsonut meidän radan läpi, mutta tuomari on nähnyt suorituksemme eri tavalla kuin me. Loppupisteet 93/100, joten toinen tulos :)








Sitten kohti kotia, tietenkin piti käydä Ypäjän kautta kun sitä on nyt telkkarissakin hehkutettu. Samalla sitten kävimme juoksuttamassa koirat metsässä ja pellolla. Kiitos Karitalle ihan parhaasta matkaseurasta!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mitäs meille.

Kevättä kohti mennään vauhdilla, ei ihan yhtä vauhdilla kun sukset jalassa ja koirat edellä, mutta vauhdilla kuitenkin. No ihan lämmittävä ajatus, kun pakkasta on ollut viime päivinä aivan liikaa ja koirat ovat saaneet viettää sisäkoiran tylsää elämää.

No ollaan me vähän tokoiltukin, Subré on vihdoinkin alkanut hahmottamaan seuraamispaikkaa lelupalkankin kanssa. Namipalkalla seuraaminen on ollut jo hyvää pitkään, mutta lelulla on ollut hajoittavaa vaikutusta. Nyt on päästy tekemään myös jääviä lelun kanssa, mikä on tuonut pysähdyksiin mukavasti vauhtia ja täsmällisyyttä. Eteentulosta on saatu teippi pois ja se toimii oikein mainiosti, nyt pitäisi vielä liittää sama juttu noutoon mikä toimii hyvin luoksetuloissa.

Secin kanssa on kertailtu rallytokoa ja treenattu myös ylempienkin luokkien juttuja kuten oikealla puolella seuraamista, pyörähdyksiä jne. Innokkas prinsessa tekee ihan intona töitä, toivottavasti ensi viikonloppuna menee yhtä hyvin.

Viikko sitten syntyi kauan odotettu ja haaveiltu lapinkoiran pentu. Yhdistelmä kahdesta meidän lauman parhaasta lapinkoirasta, isänä on Soica ja isoisänä Atzo. Pennun mukana saamme palan Atzoa takaisin edes geenien muodossa, mutta mitä nyt kävimme pentuja 3vrk katsomassa niin poika esitteli jo nyt täpäkkää luonnettaa, tahtoa ja lähti sieltä ääntäkin eniten jos ei kaikki mennyt ihan toiveiden mukaan, joten kyllä se isoisän luonne sieltä vahvana kumpuaa.

Tässä se nyt on: Täplätassun Icaroz
Lisää kuvia pennuista 3vrk

Ps. Tummempi oikein lupaavan oloinen narttu pentu etsii harrastavaa ja näyttelyistä kiinnostunutta kotia.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tehokasta

Kerrankin mudi lapsi nukkuu kiltisti sohvalla aivan umpiunessa, yleensä tähän aikaan hömppäilään pallon kanssa tai keksitään jotain muuta kivaa puuhaa ennen nukkumaan menoa.

Aamupäivällä valjastin Soican ja Subrén, sitten vaan sukset jalkaan ja menoksi. Subré veti hienosti Soican kanssa vaikkei ollut palkkoja missään, niin sen veto into vaan tarttuu ja kun kakara otti mallia konkarilta osaamistakin siirtyi eteenpäin.

 Oli kyllä niin mahtava fiilis, aivan kuten tämä fb päivityskin paljastaa:
"Kyllä sitä tuntee itsensä viisaaksi kun kiitää kahden koiran perässä sukset jalassa pitkin epätasaista peltotietä. Hauskaa oli ja pystyssä pysyin, vaikka hetkellisesti vauhdin hurmassa vähän jännittikin missä vaiheessa lentää nurin. Soica vanhana konkarina opetti nuorta ja hyvin innokasta Subréa. Iloa katsella koirien intoa kun saavat juosta täysiä ja vetää ihan luvallisesti, eipä sitä siinä uskonut että Soica on jo lähes 10v ja Subré oli perjantaina ensimmäisellä hiihtolenkillä. Hyvin jaksoi molemmat 45min lenkin laukata liinat kireänä." 


Sitten reilu tunti kotona ja juna-aseman kautta hallille. Vuorossa oli estepainoitteiset treenit, tällä kertaa oli pitkä lista mitä pitää kokeilla, esteinä Secillä: muuri, pujottelu,rengas, putket, okseri ja Subrélla: muuri, rengas,okseri,kepit, putket, A ja puomi. Listaan merkitsin jokaisen jutun kohdalle arvion ja nyt treenien jälkeen kun listaa tutkiskelee niin molemmat tytöt ovat kyllä hurjan taitavia, eipä ole mennyt ihan metsään koulutus. Mutta löytyisi sieltä puutteitakin, joihin nyt panostetaan, ensi kerralla kun testi uusitaan niin tavoite on että ne ovat erinomaisia. Koirat olivat ihan kiepeissä kun palkkaa sen kun sateli ihan yksinkertaisistakin jutuista. Erityisen tyytyväinen olin Secin päällejuoksuihin kepeillä ja pimeä keppikulma + takaaleikkaus, okseri sen sijaan pitää laittaa isompaa treeniin, yli kyllä mentiin mutta ponnistuspaikat vaihteli, eikä hyppy ollut niin hyvin hallinnassa mitä se on tavallisella hypyllä. Subrélla paras osaaminen oli myös kepeillä, ihan ymmärrettävästi niitä on nyt viime aikoina treenattu eniten. Okseri oli ihan uusi juttu, ja vähän alkuun hypyt olivat sinnepäin, yli mentiin joka kerta ja lopussa hypytkin olivat täysin puhtaita. Pitkästä aikaa molemmille tytöille putkijarrutuksia ja kaikki kerrat olivat erinomaisia. Heti perään putken jälkeen suoraan irtoaminen parille hypylle ja niin ne vaan tykitteli menemään. Tarkemmat tiedot ja arviot löytyy tuolta meidän treeniblogin puolelta.

lauantai 5. tammikuuta 2013

Talven riemuja

Soican kanssa olen hiihtänyt jo monet kerrat tänä talvena, herra on syntynyt vetokoiraksi ja vetää ihan intona täysiä menemään, vaikka 10v kolahtaa maaliskuussa  mittariin. Pohdin tässä yksi päivä, jos Subrésta saisi Soicalle hiihtokaveria nyt kun tuli vuotiaaksi. Secistä on kivempaa juosta valjakonkärjessä kun, että olisi se joka oikeasti vetäisi, ei raskaat työt sovi työnjohtajille. Eilen kävimme ensimmäistä kertaa hiihtolenkillä, ensin 45min niin että Seci, Subré ja Soica juoksivat vapaana mukana. Lenkin jälkeen vielä Subrén kanssa ihan kunnon vetämistä namikupille. Alkuun pari 50m pätkää ja sitten pari 100m pätkää, erittäin lupaava alku. Tänään vapaana juoksulenkille lähti mukaan Seci, Subré ja Pedro. Tällä kertaa Sub sai vetää pari pätkää porukka lenkilläkin, kyllä riitti potkua kun muut juoksivat edellä. Lenkin jälkeen vielä 5x 100m pätkää namikupille, nyt juostiin edessä jo namikupilta poispäin menot. Hyvin näkyy neidin taistelutahto vetohommissa ja se kuinka se nauttii kun saa käyttää koko kroppaa ja voimaa. Huomenna jos on hyvä ilma pääsee Sub ensimmäistä kertaa Soican kanssa suksien eteen, katsotaan opettaisiko kunnon konkari penskalle vetokoiran taidot.

Secin kanssa on taas rallytokoiltu urakalla, ilmoitin sen 26.1 loimaalle kisoihin. Hallilla tehtiin myös torstaina kokonaista rataa, Seci teki moitteettomasta, itse unohdin tehdä oikealle astumisen, mutta saako vedota siihen ettei meillä ollut muita kun numerolappuja merkkeinä. Rally on kyllä sopii niin hyvin Secille, typy on ihan liekeissä kun pääsee tekemään ja loistamaan kuinka hyvä on. Ja kun rallyn jälkeen pääsi vielä agilitaamaan niin oli kyllä prinsessa ihan onnessaan. Tänään tehtiin täydelliset kaukokäskyt, ehkä me vielä joskus palataan tokonkin pariin.

Subré tokoili tänään, ja ensimmäistä kertaa tuli sellainen olo, että tästähän voi tulla vielä jotain.Sivulletulot kun rupesi sujumaan ilman mitään apuja niin moni ongelma ratkesi. Eteentulot opetin uudelleen naksun kanssa, ensin nenäkosketus teipin palaan, teippi housuihin kiinni ja nyt päästiin teipistä eroon ja tehtiin jo pitkästäkin matkasta hienoja ja tiiviitä luoksetuloja. Jäävistä tänään oli vuorossa maahanmeno, vähän se oli vielä hidas. Paikkamakuu piilossa 30sek. ja näkyvillä 1,5min, vieläkin pahin osio on koiraa kohti käveleminen, se etuosa vaan alkaa nousemaan maasta.


tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi




Meillä meni uusi vuosi rauhallisissa tunnelmissa. Iltapäivällä käväistiin hallilla, toinen kerta treeni tauon jälkeen. 30 päivä käväistiin tekemässä nopsat yksittäisiä esteitä sisältävät treenit Karitan kanssa, samalla kun juhlistimme Suffen 1v synttäreitä. Subré pääsi ensimmäistä kertaa tekemään 12. kisakeppiä ja eilen tehtiinkin keppejä jo vauhdilla hypyiltä tultaessa. Taitava kakara alkaa jo aika hyvin hahmottamaan oikean aloituksen ja rytmi pysyy hyvin kasassa. Eilen tehtiin myös vähän muuta, josta kooste video ylempänä.

Secin kanssa olen hajoittanut A:ta juoksukontaktiksi boxin menetelmällä, vielä on matkaa valmiiseen suoritukseen aika paljon, mutta ehkä se sitten siitä. Molemmille neideille oli tauko tehnyt hyvää, Subré on saanut hommaan järkeä ja Secin lihakset ovat saaneet kunnon lepotauon.

Ilta meni paukkeesta huolimatta leppoisasti, koirat nukkuivat, kävivät ulkona ja leikkivät aivan tavalliseen tapaansa, vaikka taivas ulkona rähähtelikin. Aivan kuten jo aikaisemmin arvelin, Subré vähät välitti paukkeesta ja Seci tavalliseen tapaansa vaan katseli rauhassa taivaan väriloistoa.

Nyt on sitten uusi vuosi, ja olen päättänyt, että tänä vuonna tehdään paljon töitä ja toivottavasti saavutetaan paljon.


Tavoitteet 2013
Seci
Agility: Sm ja karsintanollat kasaan. Ava- nollia. Kehittyä lajissa taas eteenpäin ja saada lisää varmuutta. Ruotsissa olisi taas tarkoitus käydä kisaamassa tulevanakin kesänä.
Tokossa pidetään taukoa, ja haetaan kivaa kisafiilistä rallytokon puolella
Rallytokossa RTK1 ja sitten tuloksia avoimesta, jos päästään vaan kisoihin.
Näyttelyssä jos pöyrähtäisi, ehkä Virossa niin tulisi Baltian ja Eestin valio samalla.

Pääasiassa olisi tarkoitus Secin kanssa panostaa eniten agilityyn, ja yhteistyöhön radalla. 

Subré
Agility: Heinäkuu olisi tarkoitus "uhrata" mittauksiin, tavoitteena olisi päästä medi luokkaan. Hyviä ratoja, kisakokemusta ja ehkä pari nollaakin.
Toko: Korkata alokasluokka
Rallytoko: Kokeilla alokasluokkaa ainakin mölliluokassa.
Pk-puoli: BH- koe, ja korkata syksyllä jälkikokeet.
Tutkimukset: Terveystarkit kevät/kesä,
Muut: Paimennusta olisi kiva käydä kokeilemassa. Viettitestaus olisi toinen mikä kiinnostaisi, ainakin noin perustreenien puolesta kun likassa tuntuisi olevan reilusti poweria saalis ja taistelutahdon puolella.
Päätavoiteena vuodelle on kuitenkin tutustua entistä paremmin tuohon otukseen, hioa yhteistyötä, tehdä pohjia ja kerätä lisää kokemusta. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin Subrén 2014 kesä menee pentujen parissa, joten tämä vuosi olisi toiveissa treenata ja kisata tehden tulevaisuudelle hyviä valmiuksia.