lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kisoissa

Vip oli ottamassa oppia ;)
 
Secin kanssa päästiin korkkaamaan vuoden kisailut torstaina Kotkassa. Agilityä Seci on tehnyt viimeksi helmikuussa ja kisannut syksyllä, joten intoa riitti päästä rynnistelemään. Tuomarina oli yksi meidän suosikeista, eli Pertti Siimes.

Kisat aloitettiin hyppyradalla, joka oli mukavan haastava, mutta sujuva. Seci oli hyvin kuulolla ja vaikka vähän paikoitellen meinasi mennä säädöksi niin nollalla rynnistettiin maaliin -3,43. 4,24/ms, se riitti sijaa 4/31.

Sitten päästiinkin agilityratojen kimppuun. Kontaktit hieman jännittivät jo valmiiksi, neiti pomppu kun oli kyseessä... Päästiinkin sitten hyvin vauhtiin ja puomi & keinu mentiin siististi, mutta toki A piti sitten loikata jo kooorkealta. Tästä 5, radan toisiksi nopeimmalla ajalla 6,16. 4,11m/s. Siinä meni sitten sert sivusuun yhden kontaktin takia...

Kolmannelle radalle lähdin tavoitteella, että se A tehdään nätisti. Jarrutin vauhtia pois ja mitä vielä, loikkasi vielä korkeammalta... No ei kun uusi yritys ja nyt kontakti tehtiin alas asti. Joskohan pyörähtäisi A treenit ottamassa ja sitten uutta kisailmoa näpyttelemään :)

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Paluu arkeen

 

 

 

Viimeinenkin pentu lähti viikko sitten sunnuntaina pesästä, Täsmästä tuli Unto ja se suuntasi kohti Kotkaa. Näin alkoi paluu meidän arkeen ilman pentulaumaa, joskin kera uuden jäsenen kun vallan vauhdikas Vip jäi kotiin. Vip on päässyt hyvin meidän lauman arkeen jo kiinni ja tepsuttaa innolla mukana mihin ikinä menemmekään. Pikku mies on jo käynyt mukana kisoissa, treeneissä, eläinkaupassa, töissä ja edustustehtävissä. Kodin ulkopuolella Vip on rauhallinen ja fiksu pentu, ei turhia hätkähdä tai välitä mistään mitään. Ihmisiä kohtaan se on selkeästi pidättyväinen, ei vaan vähääkään voisi kiinnostaa, mutta jos ihminen ottaa herkut esille tai lelun niin on jo suuri syy olla ihan paras kaveri. Koirat Vipistä ovat vähän jänniä ja alkuun pitää vähän murrailla, mutta parin mukavan uuden tuttavuuden jälkeen Vip on selkeästi alkanut olemaan luottavaisempi vieraita koiria kohtaan. Kotioloissa sen aika menee pääosin Zetan kanssa leikkien, kaksikkoa saa olla jatkuvasti muistuttamassa, ettei pennulla luututa lattioita vetolelussa kiinni. Piraijan ote kun ei irtoaisi sitten millään, vaikka Zeta kuinka riepottaa. Puntarista loppui sopivasti akku, mutta kun mittailin muuta piti mittaa pennullekin toki näyttää. Korkeutta 10vko n. 27cm.




Viime viikonloppuna aloiteltiin vuoden kisaamisia rallytokon parissa. Jännintä oli juuri paria päivää aikaisemmin 10kk täyttäneen Zetan kisauran aloitus. Zeta on koko talven ollut käymättä kunnolla oikein missään, joten oli ihan taivaassa koira ja ihmispaljoudessa. Ihme kyllä kimpoilevan superpallon työmoodi löytyi ja neiti teki yllättävän siistin ja hallitun suorituksen 96/100 ja ensimmäinen kiinnitys koulariin. Mahti malinöösö!


 

 

 

 


Sitten odoteltiinkin pari tuntia, pennut (Vip& vielä menossa mukana ollut Unto) pääsivät tutustumaan paikkoihin ja rapsutelvaksi moneen syliin. Subré pääsi iltapäivästä omaan koitokseensa avoimeen luokkaan. Heti lähdössä pakka sitten hajosi ja Subré lähti häntä heiluen moikkaamaan ajanottajaa... Tuloksena hylky kehästä poistumisesta. Alkurata menikin sitten vitutuksen parissa ja virheitä sieltä täältä, loppua kohti sain oman pään kasaan ja menokin näytti jo paremmalta. No ei muuta kun kohti uusia pettymyksiä...



Torstaina päästäänkin pitkästä aikaa agilitykisoihin! Tällä kertaa muistin ilmoittaa Secin ajoissa kisaamaan enkä jättänyt viime tippaan. Viime aikoina kun on jäänyt monet suunnitellut kisat väliin kun tumpelona unohdan ajoissa ilmoittautua mukaan.

torstai 7. huhtikuuta 2016

Maailman valloitus alkakoon

 




 
Pojat maanantaina: Täsmä, Vip, Merlin
Viimeinen pari viikkoa on mennyt hujauksessa, kiirettä on pitänyt ja vähän kaikki hommat päässeet kasaantumaan, joten on saanut juosta tuli hännän alla. Tästä syystä pentujen kuulumisetkin ovat olleet tauolla. Tällä hetkellä jaloissa pyörii vielä kaksi mustaa poikaa Vip & Täsmä.



Päivitykset ovat näköjään jääneet 6vko korville, joten aloitetaanpas sieltä. 6vko synttäripäivän kunniaksi pennut pääsivät matkalle Helsinkiin. Autoilu oli jo tuttua puuhaa, joten matka meni varsin rattoisasti. Ensimmäisenä osoitteena oli UPK:n arkisto ja ensin hallituksen kokous, jonka jälkeen kevät kokous. Pennut pääsivät tonkimaan arkiston pölyt mukaansa ja moneen syliin rapsuteltavaksi. Kokouksen jälkeen matkattiinkin sitten Ojankoon, jossa tapasimme (Pikku Likka) Hillan &(Viuhti) Vivan uudet omistajat sekä P-pentueen Renin ihmisineen. Pentuja palelsi kovasti tuulessa ja märässä, joten pääosin ne viihtyivät lämpimissä syleissä. Reniä jaksoi pienet karvapallo kovasti ihmetyttää, mutta vallan nätisti se kohteli pieniä. Kotimatkalla boxista kuului tasainen tuhina, sen verran rankka reissu pienille otuksille.


c. Oona Mäki


Maanantaina pentuset pakattiin jälleen autoon ja tällä kertaa suunnattiin eläinlääkärin tarkastukseen. Hetki saatiin odotella aulassa ja protestointi boxista oli sen mukaista. Tarkastuksesta kaikki selvisivät puhtain paperein sirujen kera. Viikko vietettiin paljon ulkoillen pääsiäishulinoiden keskellä.
Vip & Merlin
Källi & Viva

Seuraavana viikonloppuna kolahti mittariin 7vko. Itse lähdin lauantaiksi Imatra Kv:seen esittämään dogo argentinoja ja äitini pääsi pentu vahdiksi päivän ajaksi. Päivän päätteeksi Wics hyppäsi onnellisena omaan autoonsa ja lähti omaan kotiinsa. Wics alkoi olla jo hyvin tylsistynyt pentuarkeen ja pentuihin, joten oli enemmän kuin tyytyväinen päästessään kotiin. Pennutkaan eivät emäänsä ikävöineet, kun olivat jo jo adoptoituna the äitikoira Subrén pennuiksi. Sub rakastaa pentuja ja antoi kyllä kaikkensa myös näille pennuille. Siinä missä Wics iltaisin painatti häkkiin nukkumaan ja vietti aikansa sohvalla turvassa, Sub nukkui pentujen kanssa, leikitti ja nautti niiden hoitamisesta.

 


 

 

 


 

 

Seuraava viikko olikin sitten varsinaisen kiireinen. Pääsiäinen toi työkiireet, ison kouluprojektin palautus ja hups pennutkin lähtevät maailmalle, kaiken keskellä ei siihen edes osannut liiemmin varautua. Torstaina käytiin vielä Kausalassa moikkaamassa Wics äippä ja tulostelemassa paperit pentujen luovutusta varten. Wics oli mitä järkyttynen kun riiviö lauma pinkaisi boxista sen kotiin, mutta antoi sitten pennuille lähtö imaisut maitoa.


Ja niin alkoi pennut yksi toisensa jälkeen lähtemään kohti omia kotejaan. Ensimmäisenä lähti Hyberhyber Uskomatonta mutta totta "Källi" (Teho). Källi muutti tuohon 1km päähän ystävälleni, joten tulee pyörimään meidän porukan mukana usein. Källin tulevaisuuden suunnitelmat ovat toko, rallytoko, pk-jälki ja näyttelyt, ehkä mahdollisesti kasvattaja pöllii sen joskus agilitynkin pariin.

Toisena lähti toisena syntynytkin Hyberhyber Unelma Onnesta "Viima". Viima lähti Sastamalaan kahden beauceronen kaveriksi maalaiskoiraksi. Viiman tulevaisuuden suunnitelmat ovat  agilityssä sekä mahdollisesti myös muissa lajeissa ja näyttelykehässä pyörähtelyssä.


Kolmas lähtijä oli porukan pienin Hyberhyber Usko Unelmiin "Hilla" (Pikku Likka), joka painoi 8vko huimat 1695g. Aika näyttää jääkö siitä ihan minimudi, vai päättääkö pieni ja varsin pippurinen neiti humahtaa jossain vaiheessa enemmänkin kokoa. Hilla muutti Helsinkiin ja suunnitelmissa on agility ja muut puuhastelut.

Neljäntenä vein itse Helsinkiin sijoituskotiin Hyberhyber Unelmista totta "Viva" (Viuhti). Viva pääsi ranskis Kaapon kaveriksi tai kauhuksi, sen verran neiti on vanhusta jo nyt pompotellut mielensä mukaan. Vivan suunnitelmissa on ainakin agility ja intoa löytyy myös kokeilla kaikkia muita lajeja.


Samalla reissulla loppu porukka pääsi myös Helsinkiin reissuun. Ensimmäiseksi kävimme valtaamassa Vivan kämpän ja kiusaamassa Kaapoa. Erityisesti Vip oli haltioissaan siskonsa sängystä, ensin se piti tappaa ja sitten hetken päästä sammua selälleen jalat kohti taivasta. Kun pennut olivat saaneet lelukorin sisällön räjäytetyksi pitkin kämppää ja sammuneet yhteen kasaan oli helppoa noukkia pojat jatkamaan matkaa. Pentujen päiväunien aikana kävin tapaamassa P-pentueen Mitraa, josta suuntasin sitten lenkille samaisen pentueen Flingan kanssa. Pennut pääsivät lenkin ajaksi Karitan kämppää tutkiskelemaan. Samalla pennut tapasivat myös borderterrierit Maxin & Rickyn.

Sitten elettiinkin pari päivää kolmen pentusen kera ja pennut pääsivät lopullisesti osaksi lauman arkea, eli pääsivät lähes kaikille lenkeille mukaan, treeneihin ja töissäkin pyörähtivät eilen matkassa. Joten sunnuntai aamuna ne lähtivät mukaan myös Kantoluodon tottis seminaariin. Vielä ei ihan ikä tai taidot riittäneet osallistumaan, mutta siitä huolimatta rapsuttelijoita riitti ja pennut näkivät jälleen kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Tiistaina lähdettiinkin sitten päiväksi kouluun, joka koirien osalta meni aikalailla autossa torkkuen. Koulupäivän jälkeen ajeltiinkin sitten pudottamaan merle poika matkasta Asikkalaan. Hyberhyber Uskomaton Yllätys "?" Pennut pääsivät jälleen uuteen paikkaan riehumaan ja tapasivat monta uutta ihmistä, mutta kaikista jännintä oli kuitenkin eläimet. Heti pihalla kiljuivat hanhet aitauksessaan, sisällä ihmeteltiin kissaa ja lopuksi käytiin kierroksella vielä moikkaamassa lehmät, hevoset, kanat ja lampaat. Siinä riittää pennulle työnsarkaa vanhempana, paimennuksen ja yleistilakoiran tehtävien lisäksi suunnitelmissa on ainakin agility.

Tällä hetkellä kotona pyöriikin enään vain vallan vauhdikas kaksikko Vip & Täsmä, joka lähtee sunnuntaina kohti Kotkaa ja omaa perhettään. Källin tavoin Täsmä lähtee valloittamaan belgin kokoista koloa. Hyberhyber Uskollinen Ystävä toivottavasti täyttää nimensä lupauksen.

 
Täsmä


Ja pitkän pohdinnan ja pöyrittelyn jälkeen Hyberhyber Uhkarohkea Unelma "Vip" päätti jäädä kotiin kasvamaan. Fiksu kasvattaja jättää pentueen hassuimman näköisen, kevyen ja narttumaisen uroksen kotiin, mutta eipä tässä ole järkipäätöksiä ennenkään tehty. Vipille on suuret toiveet agility tykkinä ja ei se voi oikein monelta muultakaan lajilta välttyä tässä taloudessa.

 Ennen kun hautaan mittanauhan ja puntarin seuraavaksi puoleksi vuodeksi mielenrauhaani Vipin tulevasta koosta vaalien, pentujen 6vko & 7vko painot. 8vko painot hukkuivat, mutta pienin oli Hilla 1695g ja suurin Källi 2840g muut sieltä väliltä.

6vko
Täsmä: 1847g
Merlin: 1708g
Pikku Likka: 1304g
Viima: 1552g
Viuhti: 1784g
Teho: 2184g
Vip: 1855g

7vko
Täsmä:2151g
Merlin: 2023g
Pikku Likka: 1493g
Viima: 1906g
Viuhti: 2136g
Teho: 2563g
Vip: 2234g






Kuvia tulee lisää kunhan ehdin niitä käsitellä, nyt vähän otoksia mitä on ollut nopea nappaista sellaisenaan kansiosta :)