torstai 26. helmikuuta 2015

Kaikkea uutta

Meillä onkin ollut melkoisia muutoksen tuulia tässä viime kirjoituksen jälkeen, mutta kiirettä on pitänyt sitä tahtia ettei ole tänne asti ehtinyt mitään raapustella.

Alku kuusta pakattiin tyttöjen kanssa omat ja hamsterien tavarat ja tehtiin muutto lähemmäs työpaikkaani. Nyt onkin hieman alle 30min työmatkan sijaan ruhtinaalliset 5min. Samalla sitten Subrésta ja Wicsistä tuli kerrostalo koiria. Seci jäi pitämään mudien lippua korkealla vanhempieni luona, prinsessa kyllä tästä huolimatta on usein mukana edustamassa jengiämme ja treenaa ja kisaa ihan tavalliseen tapaan. Sub ja W ovat kotiutuneet mainiosti uuteen kämppään ongelmitta ja samalla tottuneet myös pyörimään päivät töissä mukana.

Toisena uutena asiana helmikuussa oli Ässäarpana Hollanista ostettu mudi uros. Ässä tuli vähän sellaisena extemporee ostoksena, herraa tarjottiin minulla, tsekkasin sukutaulun ja sanoin että kyllä otan sen. Itse tiesin, ettei minulla ole tarvetta käyttää urosta vain täysin itse, joten päädyin tarjoamaan puolikasta siitä Tiina Laukkaselle kennel Mustapippurin, jonka kasvatukseen omasta mielestäni se voisi olla hyvä lisä niin tyypin kuin sukutaulunkin puolesta. No Tiina sitten innostui ajatuksesta ja niin  Mecseki Bundás Csitulj kotiutui Suomeen ja näin alustavasti ainakin muutti asumaan Tiinan lauman jatkoksi Suonenjoelle saaden nimekseen Ässä.

Noin yleisesti ottaen en ole ollut kiinnostunut Mecseki koirista, ne ovat makuuni yleisesti liian raskaita. Kuitenkin koiraan enemmän vaikuttaa sen sukutaulu kuin kennelnimi, ja niin huomasinkin varsin pikaisella tsekkauksella, että sukutaulu on sen näköinen mistä olen kiinnostunut. Olen jo pidempään etsinyt koiraa, jonka sukutaulusta löytyisi tietyn tyyppinen ja sukuinen Pillichfalvin koira ja ihaillut Ässän emää monet kerrat. Ässä onkin ilmeeltään hyvin saman näköinen emänsä kanssa. Ässä on hyvin paksun turkin alla luustoltaan vahva olematta kuitenkaan yhtään raskas.

Ässä on keväällä 3vuotta täyttävä Unkarissa syntynyt uros. Kokoa löytyy n. 41-42cm, mutta pientä kuvaa Ässästä ei siitäkään huolimatta saa. Koirassa on sitä jotain ääretöntä karismaa, Ässä oli kaikista muutoksista ja reissaamisesta huolimatta itsevarma  "omilla jaloillaan seisova uros", joka ei liieemmin hätkähdä mistään. Muiden koirien kanssa Ässä tulee loistavasti juttuun, se puhuu hyvin koiraa, eikä sillä ole tarvetta "kukkoilla". Ässä on terveystarkastettu A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, selästä löytyi kaikki tarpeellinen, hyvin minimaallisesta muutoksesta varmuuden vuoksi SP1 (spodyloosi) joka on todennäköisesti tapaturmaperäinen, ei vaikuta mitenkään jalostuskäyttöön tai aiheuta todennäköisesti ongelmia tulevaisuudessa. Ässästä varmaankin lisää kuulumisia tulossa, kunhan herra kotiutuu kunnolla Suomeen.