tiistai 9. marraskuuta 2021

V-pentue maailmalle


 

V-pennut ovat olleet jo muutaman viikon valloittamassa reippaina maailmaa. Tässä vielä pieni esittely poitsuista: 

Hyberhyber Voittamatonta Voimaa "Messi"
Messi muutti Janakkalaan toisen mudin ja pumin kaveriksi. Messin tulevaisuuden suunnitelmissa on monipuolinen harrastuskoiran ura, mm. agilityn, haun ja tottelevaisuus lajien parissa. 


Hyberhyber Vinkeä Vipeltäjä "Hukka"
Hukka muutti Asikkalaan setänsä Ukon ja kroaatin kaveriksi pitämään maatilan vauhtia yllä. Tilan töiden lisäksi Hukka isona treenailee agilityä. 

 
Hyberhyber Valovoimainen Voittaja "Loka"
Loka muutti Kirkkonummelle agility ja toko koiraksi. Myös Loka pääsi mudi perheeseen, omistajan siskolla on meillä hetken majaillut kodinvaihtaja Rudi. 




Hyberhyber Voitolla Yöhön "Voitto"
Voitto muutti Hämeenlinnaan täyttämään belgin jättämää aukkoa. Voitosta on tulossa monipuolinen harrastuskoira. 



Hyberhyber Vikkelä Viipotin "Kapu"
Kapu muutti Turkuun malinois nartun kaveriksi. Myös Kapulla on suunnitelmissa mm
 agility muiden harrastusten ohella. Kapu ja Voitto kuuluvat samaan perheeseen, vaikka eri paikkakunnilla asuvatkin, joten veljekset tulevat näkemään usein. 


Hyberhyber Viileitä Linjoja "Palo"
Palo muutti Ouluun kahden vanhemman mudi nartun kaveriksi. Palosta on toiveissa vikkelä agilitykoira ja eiköhän sitä silloin tällöin näyttelyissäkin nähdä. 

Muutama viikko tässä on mennyt pennuista toipuessa ja hiljaisuuteen tottuessa. Romppu on toipunut pennuista huikean nopeasti ja aksailee jo menemään täyttä häkää. Hoitotäti Zetalla pentujen lähtö otti selkeästi kovemmille. Se rakasti pentuja kun omiaan ja hoiti niiden imettämisenkin 4vko ylöspäin. 

Seuraava pentue suunnitelmakin alkaa vähitellen olla selvillä ja kävimme juuri viikonloppuna treffailemassa Gritten tulevaa sulhasta. Juoksuja odotamme joulukuulle ja päivittelen astutuksen jälkeen lisätietoa pentueesta. 

Viime viikonloppuna kisasimme myös rallytokon rotumestaruus kilpailuissa. Vip teki avoimessa luokassa kivan 87/100 tuloksen jolla nappasi avoimen luokan rotumestaruuden. Seuraavaksi vuorossa oli Romppu, joka teki myös hyvän suorituksen pistein 84/100. Kävin aamulla myös hakemassa mukaan siskoltani Mitran (Hyberhyber Pikku Musta), jolle kisat olivat ensi kosketus rallytokoon. Tämä ei kuitenkaan Mitua häirinnyt, se teki varman ja iloisen suorituksen pistein 98/100, jolla nappasi alokas luokan rotumestaruuden. Varsin hauska kisapäivä hyvässä seurassa antoi kyllä taas rallytoko kipinää kisata vähän useamminkin kun kerran vuodessa. 





Kiitos Petra Strubing pentujen kuvista! 






sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Pennut 2vko


Rosie ja Vipin pennut täyttivät 2vko ja pääsivät valokuvauksen verran nuuhkimaan ulkoilmaa. Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat uteliaita pikku ahmatteja. Rosie on hoitanut emän tehtävää hienosti. Se ei turhaa stressiä ota pentujen hoidosta ja esittelee pentujaan mielellään. 

Tässä poikien poseerauskuvat työnimien kera:


Tällä hetkellä näyttäisi,että yksi pojista etsii vielä omaa tulevaa kotia. Mikäli aktiivinen harrastus mudi kiinnostaa, vielä ehtii näpytellä viestiä kennelhyberhyber@gmail.com 

perjantai 20. elokuuta 2021

Rosien pennut syntyivät







 Rosien ja Vipin pennut syntyivät sektiolla aamupäivästä. Saldona 6 mustaa urosta, joilla 3 töpö ja 3 pitkä häntä.



Rosien synnytys alkoi hyvin yöllä ja se ponnisti useamman tunnin hyvin, mutta pentua ei vaan kuulunut. Niinpä otimme suunnan Vantaan Tammistoon, jossa ensin ultralla tsekattiin pentujen voivan hyvin ja yritettiin ensin oksitosiinilla ja käsikopelolla auttaa synnytyskanavan suulla ollutta pentua. Kanavassa tuntui olevan ihan hyvin tilaa, mutta jokin jumitti pentua ennen sitä, kun emme saaneet millään pentua liikkumaan eteenpäin. Lopulta päädyimme sektioon ja onneksi kaikki 6 pentua selvisivät. Rosie hoitaa pentuja ensikertalaiseksi ja vieläpä sektioduksi täydellisen hyvin ja pojat ovat varsin elinvoimaisia ahmatteja. Nyt keskitymme pentujen kasvuun ja Rosien toipumiseen ja myöhemmin pitää yrittää selvittää mikä synnytys ongelmaa aiheutti kun eläinlääkäri ei mitään suoraa syytä keksinyt.


Urosten suuri määrä tuli yllätyksenä ja narttuja oli toiveissa, joten muutama uros pentu etsii vielä tulevaa kotia. Pennut myydään vain aktiivisiksi harrastuskoiriksi. 

 Lisätietoa pentueesta: Rosie &Vip pentue


tiistai 13. heinäkuuta 2021

Mudi pentuja vko33.

  

Kävimme tänään ultrassa ja Rosie todettiin tiineeksi joten odotamme pentuja vko33 yhdistelmästä: 




             My Zynk´s Rose "Rosie"     & RTK1 AGI2 Hyberhyber Uhkarohkea Unelma "Vip"



Mietin pitkään Rosien pennuttamista tänä vuonna. Sillä on 11kk juoksuväli, mikä on hieman haastava harrastavalle jalostuskoiralle. Koronan vieläkin sotkiessa kilpailuja päätin pennuttaa sen nyt, jotta voimme keskittyä ensi kesän täysillä kilpailemiseen. Meillä on monessa pentueessa ollut pieniä synnystysongelmia, joten toivoisin reilu 2v:nä sen nuoren iän auttavan nopeaan synnytykseen ja siitä palautumiseen. Alunperin Rosiella oli tarkoitus käyttää toista urosta, mutta jostain syystä sitä ei touhu kiinnostanut, joten päädyin vaihtamaan suunnitelma B ennen tärppien ohi menoa. Näin ollen toteutin suunnitelman, jota pohdin jo Rosien Suomeen tullessa ja isäksi päätyi Vip. Vip täydentää hyvin Rosieta rauhallisena ja aina järkevästi käyttäytyvänä koirana. Siinä missä Rosie on ajoittain impulsiivinen ja nopeasti kiihtyvä ilopilleri, Vip on huomattavasti tasaisempi ja järki edellä kulkeva tyyppi. Molemmat ovat itsevarmoja, alusta- ja äänivarmoja, miellyttämishaluisia ja innokkaita harrastuskoiria. Kummallakaan ei ole allergioita, iho- tai turkki ongelmia. 

Lisätietoa pentueesta ja vanhempien esittelyt: Rosie&Vip pentue

T- pentu treffit

 Sunnuntaina treffailtiin T-pentujen kanssa Lempäälän Elometsässä. Pennuista pääsi paikalle Topi, Jade ja Rafu. Pennut täyttivät sopivasti 9kk samana päivänä. Kaikista on kasvanut varsin kivan näköisiä nuoria. Pojat olivat tasaisen tumman punertavan ruskeita komeilla kiharoilla ja vahvalla luustolla. Jade taas on hieman kirjavampi väriltään ja kunnon sporttimallinen koipeliini.  Iän puolesta kakarat ovat varsin haastavassa iässä ja testailevat kovaa tahtia rajoja, yllättävän hyvin ne kuitenkin tulivat juttuun ilman suurempia pörhistelyjä. 




Vauhtia ja menoa riitti kun pennut Romppu vahvistuksella vilistivät menemään. Jengiä täydensi vielä 1,5v Aaro poika, johon kaikki koirat osasivat hienosti suhtautua, vaikka Jade ainoa jolla on lapsista aikaisempaa kokemusta. 

Rafu


Topi 



Jade



sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

K-pennut maailmalle ja uusia pentusuunnitelmia


 


K-pennut ovat lähteneet jo muutama viikko sitten maailmalle. Tytöt muuttivat Porvooseen ja Jokelaan, pojat taas suuntasivat valloittamaan Jyväskylän, Mikkelin ja Lappeenrannan. 

Tässä vielä esittely nykyisten kutsumanimien kera:

Hyberhyber Kipinän Hetki "Ysma"


Hyberhyber Kun on vaan niin kiirus "Kiirus" 


Hyberhyber Kuka muu muka "Riki"


Hyberhyber Kultapoika "Dessu"



Hyberhyber Kreisiä menoa "Manu" 

Kävimme pentujen kanssa 6vko iässä rantaretkellä Santalahden luontopolulla. 



















Seuraava pentue meillä on toiveissa vko33. Lisätietoa pentueesta tulossa Pentuja-sivuille kunhan ehdin kirjoitella. Kyselyitä pentueesta kiinnostuneilta otetaan vielä vastaan: kennelhyberhyber@gmail.com 

sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Pennut 3vko

Pennut kasvavat ja kehittyvät vauhdilla. Varsin taistelutahtoisia ärripurreja koko jengi. 


             Kiirus narttu 1040g


Pepper narttu 1030g

             Tsäkä uros 1020g

              Bibbin Jr uros 1300g



Kiihko uros  1200g